DAGENS GLADESTE: Marthe Kristoffersen har fått en god start på sesongen. I går sikret hun norsk dobbel i stafetten. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DAGENS GLADESTE: Marthe Kristoffersen har fått en god start på sesongen. I går sikret hun norsk dobbel i stafetten. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Drømmer om å være i Bjørgens sko

Marthe Kristoffersen (22) var ikke med på vinnerlaget. Likevel var hun kanskje Norges gladeste stafettjente på Sjusjøen.

SJUSJØEN (Dagbladet): De tok OL-gull i 2010 og VM-gull i 2011. De leverer hver eneste gang. Derfor var det aldri tvil om at Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen skulle utgjøre Norges førstelag i gårsdagens stafett.

De vant igjen, selvfølgelig.

Likevel var det kanskje Marthe Kristoffersen som smilte bredest av de norske jentene. Hun sikret andreplass for det norske andrelaget — ved å rykke fra finske Riikka Sarasoja-Lilja i den siste bakken.

Skal bli god nok - Jeg ville prøve å gå fra i en bakke. Det klarte jeg. En veldig artig etappe å gå, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Samtidig innrømmer hun at hun veldig gjerne skulle gått på det norske førstelaget

- Alle har lyst til det. Men det er de fire beste som skal gå på førstelaget. Og de som er der, er de fire beste.

- Dere er fem på allroundlandslaget. Er det litt kjedelig å være den som ikke får være med?

- En dag skal jeg bli god nok. Og da er jeg på laget, poengterer hun.

Skrekkopplevelse Kristoffersen har lenge vært nevnt som en mulig erstatter for Marit Bjørgen på ankeretappen. Som junior fikk hun da også sin virkelige ilddåp som langrennsløper da hun ble satt opp som ankerkvinne på det norske VM-laget i Liberec i 2009.

Det gikk fullstendig galt. Kristoffersen stivnet totalt på oppløpet, og et sikkert sølv ble til fjerdeplass. Siden den gang, har hun blitt en mye sterkere skiløper.

- Marit er helt fantastisk. Det hadde vært artig å få gå i hennes sko en gang, smiler Meråker-jenta.