Drømmer om Bent

TRONDHEIM (Dagbladet): Teitur Thordarson leker med tanken om å få Bent Skammelsrud til Bergen neste år. - RBK har kanskje ikke bruk for ham, men det hadde vi hatt , sier Thordarson.

Uansett hvordan det går med Brann i dag, så vet Brann-treneren at noe må gjøres for å få rødtrøyene tilbake på skinner rent sportslig. Løsningen er å hente inn spillere med rutine. Selv om Skammelsrud foreløpig bare er en flyktig idé, så ligger det alvor bak tanken om å hente rutinerte Bosman-spillere til Bergen.

- Vi må få noen rutinerte spillere inn. Kenneth Storvik er en mann vi har snakket litt med. Og det er andre spillere også jeg har tenkt på, uten å nevne flere navn.

- En midtbane med Skammelsrud og Storvik hadde ikke vært å forakte?

- Nei, det hadde det ikke. Men vårt problem er at vi ikke har råd til å gi rutinerte og etablerte spillere det de vil ha i lønn, sukker Thordarson.

Forandre systemet

Derfor tar han til orde for å gjøre unntak i lønnssystemet klubben har innført, der høyeste lønn er 620000 i året, pluss bonus.

- Vi må åpne for muligheter til å gi to- tre spillere en høyere lønn. Det er den eneste måten vi kan konkurrere om å få attraktive spillere. Vi står bakerst i køen når gode spillere skal velge klubb. Og det skjønner jeg godt, at en etablert spiller velger den klubben som betaler best.

Det er ikke bare lønnssystemet Teitur vil forbedre i Brann.

- Vi kan bli bedre på alt.

- Konkretiser?

- Alt kan bli forbedres, ikke minst det sportslige opplegget. Som for eksempel sesongforberedelser. I fjor brukte vi totalt 100000 kroner på det. Det holder ikke. Vi kan ikke komme med 9 dager på gress før sesongstart når de andre lagene har 40, sier Teitur.

- Dessuten må vi få en løsning med økonomien. Det er jo den som er hemskoen. Men alle jobber det de kan for å fikse det. Og jeg er innstilt på å gjøre den jobben sammen med klubben. Jeg har ambisjoner om å gjøre Brann til et topplag igjen.

Tre nedrykk

Brann-kaptein Joachim Walltin støtter treneren sin i at ting må forandres i Brann.

- Uansett hva som skjer i dag, så må klubben lære av de feilene som er blitt gjort i år. Vi må ikke tenke sånn at hvis vi berger plassen, så har alt vært bra. For det kan gå galt, sier Walltin til Dagbladet.

Walltin er verdt å lytte til i denne saken. Han snakker av erfaring. Hele tre ganger har han opplevd å rykke ned fra Tippeliagen. Én gang med moderklubben Strindheim, og to ganger med Vålerenga.

- Tre ganger holder for meg, og jeg trodde aldri det kunne skje da jeg signerte for Brann. Det er rett og slett en trist opplevelse. I Bergen trodde jeg at jeg kom til en toppklubb, men det er viktig å huske at det kan skje hvem som helst. I Vålerenga lærte de ikke av feilene de gjorde første gangen de rykket ned. Men nå ser det ut som om de har greid å forandre ting.

Walltin advarer Brann mot å forandre spillestallen så mye som de har gjort i løpet av årets sesong.

- Det er uheldig. Vi har seks måneder med oppkjøring. Det er da man skal bygge opp et nytt lag.

Og skal Brann gjøre noe på spillermarkedet, så er kapteinen enig med sin trener i hvilke typer som trengs.

- Rutine er viktig. Vi trenger å få noen staute karer rundt våre talenter.

VIL FORANDRE: Teitur Thordarson og assistent-trener Tor Thodesen inntok en bedre middag i Trondheim i går. Nå ønsker de seg mer rutine i laget neste sesong, og mener klubben må forandre lønnssystemet for å friste mer etablerte krefter til Bergen. - Hvis ikke havner Brann bakerst i køen når rutinerte spillere skal velge klubb, sier Teitur til Dagbladet.