Drømmer om EM-medalje på hjemmebane

Kjelling vil innta sjefsrolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storskytteren Kristian Kjelling drømmer om EM-medalje på hjemmebane. Og går gjerne i bresjen.

- Det kunne vært verre, konstaterte Spania-proffen overfor NTB etter at Norge hadde valgt Montenegro, Danmark og Russland som motstandere i mesterskapet på hjemmebane i januar.

Sjuende beste plassering

Han vet Norge fortsatt er som en lilleputtnasjon å regne i europasammenheng, men bakspilleren tror likevel at laget kan overraske.

- Vi kan drømme om medalje, men det er ikke realistisk å tro på det ettersom vi har en sjuendeplass som beste plassering i mesterskap (VM) i historien, sa han.

- Først må vi uansett komme oss videre, slo han fast.

Foran fjorårets VM slet han med skader og innfridde ikke i et svakt norsk mesterskap. Nå er han mer tent enn på lenge.Vil være sjef
- Jeg begynner oppkjøringen umiddelbart. Tidligere har jeg begynt 1. august. Sesongen har ikke vært spesielt bra, men klarer jeg å unngå skader i oppkjøringen er jeg innstilt på å ta en sjefsrolle i mesterskapet.

Han trekker fram forsvars- og keeperspillet som det aller viktigste for å lykkes i mesterskapet.

- Det er flere enn meg som må være sjefer. Steinar (Ege) i buret, blant andre. Uansett vet jeg at jeg må ta en av de rollene i angrep, sa Kjelling.

(NTB)

FORNØYDE: Både Kristian Kjelling og Gunnar Pettersen var fornøyde med EM-trekninga i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
FORNØYDE: Både Kristian Kjelling og Gunnar Pettersen var fornøyde med EM-trekninga i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer