Drømmer om England

Blackburn har fulgt Gamst Pedersen i hver seriekamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Gamst Pedersen jaktes av storklubber, og har etablert seg som Fotball-Norges nye stjerne. Selv synes han skamrosen blir i meste laget.

- Det er i overkant. Det var jo ikke bare jeg som gjorde bra ting med ballen mot RBK. Det står en kar her ved siden av meg som var ganske god også, sier Gamst Pedersen og kikker bort på kameraten Lars Iver Strand.

- Greit, vi koser oss og har den gode følelsen i kroppen. Men nå er det neste kamp som gjelder. Glimt har funnet formen, Aspmyra 16. mai blir en kjempeutfordring, sier Morten.

Drømmer om England

I går hadde TIL-kometene nettmøte med nordlendingene i NRKs Tromsø-redaksjon, der Morten røpet at det er en guttedrøm å spille i England. Og at Manchester United er favorittlaget.

- Men jeg stresser ikke med å komme meg dit. Penger er ikke alt her i verden, det er viktig å trives der man er, sier Gamst'n.

Sammen med Strand finkjemmet han gårsdagens aviser. Der var det mange godord, dagen etter bragden mot RBK. Gamst Pedersen spilte til en 9-er på Dagbladets spillerbørs. Det er uhyre sjeldent.

- Det var laget som vant en flott seier. Ikke jeg, erklærer Gamst'n.

Tidlig oppe

I Tromsø kalles de Knoll og Tott - og det er høyst selvforskyldt.

- Vi skrev i kampprogrammet i 2002 og signerte artikkelen med Knoll og Tott, som i tegneserien. Siden har det blitt hengende ved oss.

- Men ingen av oss vet hvem som er Knoll og hvem som er Tott, røper Lars Iver.

De er jevngamle og henger mye sammen på fritida. Etter kampslutt mandag så de kampen mot RBK på video.

- Vi må vel si at vi er ganske godt fornøyde med prestasjonene. Og lagmoralen, hvor utrolig bra vi jobbet for hverandre, sier Gamst Pedersen.

Tirsdagen startet tidlig, etter en dårlig natts søvn.

- Jeg var oppe klokka åtte, dro rett på MOT-oppdrag sammen med lagkamerat Thomas Hafstad på Sommerlyst skole. Hverdagen kaller.

TIL-hjertene

TIL erkjenner at interessen rundt Gamst Pedersen er fotballens naturlov. For TIL vil ikke kunne si nei til rundt 25 millioner kroner i ei slunken klubbkasse.

- TILs økonomi skulle gjerne vært bedre. Det vet alle som var tilstede på siste årsmøte. Der ble det også budsjettert med spillersalg på fem millioner i år, sier TILs styreformann Trygve Myrvang.

TIL-hjertene vil blø om Gamst'n forsvinner. Etter RBK-triumfen ble Myrvang oppsøkt av mange TIL-supportere. Som tryglet ham om å ikke selge juvelen.

Blackburn har vist den største interessen for Gamst'n. Mot Stabæk ble han fulgt av Blackburns talentspeider. Mot RBK satt manager Graeme Souness sjøl på Alfheim for å ta Gamst Pedersen i øyesyn. Han likte det han så.

- Det er klart at når Souness ser en spiller gjentatte ganger, så tyder jo det på en klar interesse, sier Myrvang.

KNOLL OG TOTT: Lars Iver Strand og Morten Gamst Pedersen leser skrytet om seg selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer