Drømmer om finale

- Løper jeg som i formiddag, bør det holde til finale, mente Geir Moen etter mellomheatet på 200 meter i går kveld. Også John Ertzgaard kom seg videre.

Mossingen ble nummer fire i sitt heat på moderate 20,85, men i forsøket tidligere på dagen ble han klokket inn på 20,68. Det var klar årsbeste for 33-åringen, og det var da også litt av den gamle Moen å se i det løpet. Inngangen på svingen satt som den skulle, og avslutningen var det sting i.

- Løper jeg sånn i semifinalen fredag, bør det holde til finale. Men det skal gjøres da også, sa Moen.

Tre på rad

Kommer Moen til finalen på 200 meter, er det i så fall for tredje gang på rad i EM. De fleste husker vel at Moen tok gull på distansen i Helsingfors i 1994. For fire år siden ble det 6. plass i Budapest. Moen kan komme til å avslutte med ny finale i sin siste sesong som aktiv toppidrettsutøver.

- Det ville vært veldig moro om jeg klarte det.

Men Moen virker ikke helt overbevist om at han greier det. Til det har han slitt altfor mye med skader de siste sesongene.

- Jeg har fått mitt av skader, og det har vært mange tunge dager. I år har jeg løpt for få stevner med flyt i forkant av EM. Når jeg er smertefri, og det er jeg nå, kan jeg stå høyere, og da skal det også gå bedre. Men det er nesten litt uvant fordi det er så lenge siden jeg har klart det.

Krampaktig

Moen løp klart bedre i det første løpet torsdag.

- Det ble mer krampaktig nå. Du blir litt stresset når det kommer folk susende forbi deg allerede etter 50 meter, sa Moen og hadde den greske regjerende OL- og verdensmester Konstantinos Kenteris i tankene.

John Ertzgaard skuffet i mellomheatet, men var heldig. Etter å ha klart årsbeste med stive føtter på 20,88 i forsøket, fulgte han opp med 21,14 i mellomheatet. Det holdt først til femteplass, men så ble heatvinneren Darren Campbell diskvalifisert for å ha løpt innenfor banen sin i svingen, og dermed var Ertzgaard i semifinalen likevel.

<B>VIL TIL FINALE: Geir Moen.