Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om helnorsk finale

Larvik og Gjerpen har begge nådd hver sin semifinale i Cupvinnercupen. Går det som jentene vil, blir det helnorsk finale 20. mai.

Lørdag skal begge de norske lagene til dyst i Cupvinnercupens semifinaler. Larvik på bortebane mot den ungarske serielederen Györi, og Gjerpen på hjemmebane mot Buducnost fra Serbia og Montenegro.

-  Det hadde vært utrolig artig å møte Gjerpen i finalen, men det vil være en stor bragd dersom vi begge kommer oss dit. Vi har møtt Gjerpen i serien, og vil nok kunne hamle opp med dem i en finale, sier Tonje Larsen, Larviks superveteran.

Passes godt på

Györi blir imidlertid en hard nøtt å knekke for Larvik kommende lørdag. Det ungarske laget stiller med stjernespillere som Orsoyla Verten, Aurelia Bradeanu og Anita Görbicz. Sistnevnte Görbicz er alene verdt inngangsbilletten. 22-åringens enorme kvaliteter på håndballbanen er fryktet av motspillere verden over.

-  Görbicz må passes godt på, men laget har også flere andre farlige landslagsspillere. Nøkkelen ligger i å spille godt forsvar, bevege oss uten ball i angrep, og kontre, sier Larsen, som dermed håper å vinne cupvinnercupen for andre gang i karrieren.

Små i forhold

Gjerpen er på sin side storfornøyde med ikke å møte Larvik i semifinalen. Buducnost har imidlertid vunnet den hjemlige serien i Serbia og Montenegro hvert år siden 1992, og består hovedsakelig av landslagsspillere fra Kroatia, Russland, Ukraina, Romania og Tsjekkia.

Gjerpen, som derimot ikke har en eneste etablert A-landslagsspiller i troppen, frykter likevel ikke de østeuropeiske motstanderne.

 FINALEMORO?  Gjerpen-jentene Heidi Løke og Sara Eriksson jubler etter avansementet til semifinalen i cupvinnercupen. Nå kan de møte Larvik i finalen. Foto: AFP/Scanpix
FINALEMORO? Gjerpen-jentene Heidi Løke og Sara Eriksson jubler etter avansementet til semifinalen i cupvinnercupen. Nå kan de møte Larvik i finalen. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

-  De er fysisk tøffe og har mange landslagsspillere, men vi kan ta dem. En duell med Larvik i finalen ville vært artig. Kjempemoro, faktisk. Men de har jo vært suverene i eliteserien i år, så det ville nok blitt vanskelig for oss å slå dem, sier Løke.

DOBBEL? Larviks Tonje Larsen har vunnet cupvinnercupen før.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling