Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om Loeb-tabbe

Petter Solberg kjører som en gud og nekter å gi opp håpet om sammenlagtseieren.

Petter Solberg ligger an til å ta sin tredje strake VM-seier. Han er for alvor tilbake som rallykonge og leder med drøye minuttet på sin argeste konkurrent før dagens siste fartsetapper i rallyet på Sardinia.

Men: Oppturen ser ut til å komme for seint. 28 poeng er altfor mye å ta igjen på tre VM-runder. Sébastien Loeb mangler bare 13 poeng på å ta VM-tittelen og henter åtte av dem med annenplass i dag.

-  Må skje noe

-  Stygt å si det, men Loeb skulle hatt litt tekniske problemer, sier Petter Solberg til Dagbladet.

-  I realiteten er vel løpet kjørt?

-  Det må skje noe. Spørs hva Loeb gjør. Bryter han i morgen og jeg vinner, er det bare 18 poeng opp. Alt er mulig hvis jeg klarer å legge press på ham, men Loeb ligger godt an, jeg må si det, innrømmer Subaru-føreren.

I perlehumør

Han var både sliten og glad på telefonen i går kveld, og lot ikke Loebs store ledelse i sammendraget legge noen demper på humøret.

-  Det spiller ingen rolle. Seier er seier. Det er megakult å vinne, det er jo målet mitt foran hvert løp, og klarer jeg tre på rad, er det megabra, sier Solberg.

Men han vet samtidig at ting snur fort i rally. Akkurat det har han fått erfare litt for mange ganger i år. Solberg tapte ledelsen i fire grusløp på grunn av tekniske problemer, mens Loeb har fullført hver eneste VM-runde siden bilen parkerte i Mexico i mars.

-  Det blir viktig å ikke ta store risker. For du vet aldri i dette gamet, og i morgen venter noen av de tøffeste fartsprøvene, sier Petter Solberg.

Gir seg aldri

Og her ligger også håpet.

-  Jeg er litt nervøs foran morgendagen. Veiene er veldig smale og forandrer seg hele tida. I tillegg er det mange stygge steiner i kantene og alt annet knot du kan tenke deg.

-  Derfor håper jeg at det skjer noe med Loeb, slik at jeg kommer ett steg nærmere. Jeg gir meg ikke før det er umulig, sier Solberg.

I dag starter Petter Solberg dagen med et isbad. Forhåpentligvis holder hodet til Petter Solberg seg kaldt gjennom hele dagen. Skulle det koke over i topplokket til Sébastien Loeb, er dagen fullkommen.

LEDER STORT: Petter Solberg vant seks av sju fartsprøver i går , og leder med 1.11,5 minutt på Sébastien Loeb foran de siste fartsprøvene i dag.
SJEKK DE GLISENE: Petter Solberg og Sébastien Loeb holder en fin tone under Rally Sardinia. Men i år ler trolig franskmannen lengst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media