Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om Norden

ALMEIRIM (Dagbladet): Romania-Norge 2-2, 1-4 e. straffespark. Sigurd Rushfeldt (29) bommet på tidenes sjanse til å bli matchvinner mot Romania, men prikker enkelt inn drømmegruppa i dagens EM-trekning sammen med Hassan El Fakiri (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi håper på både Sverige og Danmark, sier de tidligere RBK-kompisene. Begge spilte hele kampen mot Romania i går - og begge demonstrerte at de ønsker å være med på moroa når EM-kvalifiseringen starter. Forhåpentligvis med noen attraktive nordiske motstandere.

- Sverige og Danmark er publikumslag som det er mulig å slå, sier Hassan.

Han debuterte på A-landslaget. I hvert fall i praksis. Bronsekampen i firenasjonersturneringen var som kjent ikke offisiell. Og Hassan var god før pause, mer anonym etter, da Semb gikk over til 4-4-2 og vintertunge midtbanespillere måtte dekke enda større områder. Men Hassan var fornøyd selv, og fikk også ros av sjefen.

- Hassan viser i glimt at han er en veldig god fotballspiller. Jeg tror han bare blir bedre og bedre, men han trenger litt mer kraft både i løp og taklinger. En spennende spiller, sier Semb.

Kjempemiss

Rushfeldt var nok en gang sterk og målfarlig som alenespiss, og skaffet straffesparket som Christer Basma utliknet på.

- Jeg føler meg i bra form, lett og fin i kroppen, selv om jeg kanskje ikke burde vært det nå, sier Sigurd.

Han var likevel mest opptatt av den spolerte sjansen til å bli matchvinner ett minutt før slutt. Sigurd ble spilt fram av Fredrik Winsnes, rundet keeper - og skjøt over det åpne målet fra to meter.

- Følte jeg hadde full kontroll. Aner ikke hva som skjedde. Skulle ønske jeg kunne fått se det på tv. Ballen må jo ha sprettet, sier Sigurd litt oppgitt.

Publikumslag

Han og Hassan lekte seg litt med drømmetrekninga inne i garderoben etter kampslutt i går. Og ga Dagbladet følgende nasjoner og begrunnelser.

  • Sverige fra seedingnivå én.

- Gøy med et nordisk lag, og Norge- Sverige er et klassisk oppgjør som skaper stor stemning. Hadde vært gøy med Sverige i en viktig kamp, sier Hassan.

  • Danmark fra seedingnivå to:

- Det er bare gode nasjoner på de to øverste nivåene, men Danmark er en attraktiv motstander, samtidig som de har en spillestil som kan passe Norge. Et publikumslag vi kan slå, sier Sigurd.

Slå enkelt

Norge er på seedingnivå tre.

  • Kypros fra seedingnivå fire:

- Antakelig en av de enklere motstanderne fra dette nivået. Og ikke østeuropeisk, som vi har møtt mange av de siste åra, sier Hassan.

  • Andorra fra seedingnivå 5:

- Et lag vi skal slå greit, helt enkelt, sier Sigurd.

Rush og Fakiris drømmegruppe

  • Sverige
  • Danmark
  • Kypros
  • Andorra

NORDISK MESTERSKAP: De tidligere RBK-kompisene, Sigurd Rushfeldt (t.v.) og Hassan El Fakiri, ønsker seg et innbakt nordisk mesteskap i den kommende EM-kvalifiseringen: Sverige og Danmark. Trekningen er i dag.
Hele Norges coronakart