Drømmer om ønskereprise

LONDON (Dagbladet): På dette bildet blir Ole Gunnar Solskjær historisk 26. mai 1999. På overtid ordnet han vinnermålet mot Bayern München i Champions League-finalen. I kveld ønsker manager Ferguson ønskereprise mot tyskerne: - Solskjær ble spart lørdag.

Det sier sjefen til nordmannen ifølge Sky Sports, skotten legger til:

- Jeg var aldri i tvil om at jeg ville spare flere spillere mot Liverpool lørdag, jeg ville ikke ta noen sjanser. Verken med Andy Cole, Jaap Stam, Paul Scholes eller Ole Gunnar Solskjær. De hadde alle sammen småskader som ikke var verdt å belaste, sier manager sir Alex Ferguson.

Solskjær sjøl sier dette før kveldens kok på Old Trafford:

- Jeg skal møte opp i dag, og så får vi håpe jeg får være med og gjøre en god figur, sier Solskjær til Dagbladet. Mer enn det vil ikke nordmannen ut med.

Sesongstart i kveld

Ferguson er også av den oppfatning at lørdagens kamp ikke var sesongens viktigste sjøl om det var en klassisk match. Borte mot Liverpool.

- For oss er Champions League hovedmålet nå, og på mange måter starter sesongen opp igjen for oss i kveld. De to kampene mot Bayern München i kvartfinalen vil vise hvor gode vi er.

  • Men skulle United gå på en tyskersmell, lider ikke klubben noen økonomisk nød, ettersom verdens rikeste fotballklubb fyller hvelvet stappfullt med pund. De siste seks månedene har billett- og sponsorinntektene på Old Trafford økt med 42 prosent før skatt. I sterling er dette 17,3 millioner, omregnet til norske oljekroner 225 millioner. Drømmenes teater er omskapt til the Bank of England.

IKEA-Ole

Da har Solskjær råd til å be Ferguson om penger til å kjøpe cirka 3000 nye IKEA-kontorer i uka hvis han ønsker og har bruk for det. Solskjær og hans gode venn og agent, Jim Solbakken, var nemlig ute og ordnet svensk innredning i går. Umbrakonøkkel som oppvarming før Bayern?

- Viktig å ha et ordentlig kontor, sier Solbakken til Dagbladet.

Kontorsjefene hos Eirik Bakkes Leeds, hos Arsenal og Liverpool er også preget av orden og forventning denne uka. Fotball-Europa er nemlig delt i to, nord og sør. Av åtte kvartfinaleklubber i Champions League kommer seks klubber fra England og Spania.

Carew til Arsenal

  • Arsenal møter John Carew og Valencia i morgen.

  • Leeds tar imot Deportivo La Coruna.

  • Real Madrid er også fortsatt sterkt med.

I tillegg skal altså et stadig bedre Liverpool møte Barcelona torsdag i UEFA-cupens semifinale.

- Den kampen blir årets nest viktigste, det viktigste var at vi slo United, sa en Liverpool-fan etter lørdagens oppgjør og la til:

- At United møter Bayern München spiller ingen rolle, jeg håper de taper uansett hvem de spiller mot.

DRØMMEKVELD: Ole Gunnar Solskjær er ikke sikret spilletid i kveld, men manager Ferguson antyder at nordmannen er med i hovedplanen.