Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om seks medaljer

Marit Bjørgen drømmer om et super-VM etter bronsemedalje på åpningsdistansen.

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Det er viktig med en god start. Dette bekrefter at jeg er i utrolig god form, sier Marit Bjørgen etter å ha blitt nummer tre på 10 km skøyting.

Før mesterskapet hadde den suverene verdenscuplederen et mål om å ta tre medaljer, og de skulle komme på sprinten, i sprintstafetten og i den vanlige stafetten. Men etter gårsdagens ikke-kalkulerte bronse ser Marit flere muligheter.

-  Jeg håper å kunne ta medalje på lørdagens duathlon. Jeg er bedre enn de to som kom foran meg i dag (Katerina Neumannova og Julija Tsjepalova) i klassisk, og det skal jeg bruke for alt det er verdt.

-  Når vi kommer til tremila, får vi se hvor mye krefter jeg har igjen. Da jeg bestemte meg for å gå alle seks løpene, hadde jeg også tro på at jeg ville klare å yte maks hele veien. Hvis ikke hadde jeg bare gått fem.

Gammel startordning

Som verdenscupløper er Marit vant til å gå ut sist av samtlige løpere, og dermed nyte fordelen av å gå på konkurrentenes sekunderinger. I VM bruker imidlertid Det internasjonale skiforbundet (FIS) de gamle reglene, hvor startnumrene trekkes puljevis.

Dermed startet Marit som nummer 61. Riitta Liisa Lassila startet sist som nummer 75.

-  Jeg er overrasket over at FIS valgte den løsningen, men jeg tror ikke det hadde noen betydning for mitt resultat, sier Bjørgen.

 GULL I BLIKKET:  Norges store VM-håp Marit Bjørgen var godt fornøyd med bronsen på 10-kilometer, men drømmer om mye mer. -  Det er viktig med en god start. Dette bekrefter at jeg er i utrolig god form, sier Marit. Foto: Ole C. H. Thomassen
GULL I BLIKKET: Norges store VM-håp Marit Bjørgen var godt fornøyd med bronsen på 10-kilometer, men drømmer om mye mer. - Det er viktig med en god start. Dette bekrefter at jeg er i utrolig god form, sier Marit. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

Holde meg unna

Hun har fått merke et stort press om VM-suksess fra både norske tilhengere og media. Natt til i går tenkte hun mye.

-  Jeg var veldig spent på hvordan dette ville gå. For meg var medalje bonus, men jeg vet hvor mye enklere det ville bli med en god start. Derfor var dette veldig godt, sier Marit. Hun og resten av den norske troppen passer veldig nøye på å ikke bli sjuk.

-  Jeg har fått beskjed om å holde meg unna folk som er sjuke, og dere er vel fyllesjuke, alle sammen, sa Marit Bjørgen lattermildt til pressekorpset på skistadion i går.

Senke skuldrene

Ikke bare Bjørgen sjøl var glad og lettet etter den gode starten. Også landslagstrener Svein Tore Samdal vet hvor viktig det er å komme godt i gang.

-  Marit var mer nervøs enn vanlig før løpet. Det er mye som skjer rundt henne her, som en stor favoritt. Med medalje i dag kan hun senke skuldrene og roe seg ned.

Og Samdal synes det var artig å se at de gamle fortsatt kan få det til. Katerina Neumannova (32) vant gårsdagens 10-kilometer.

-  Jeg tror faktisk hun gikk junior-VM sammen med meg, humret Samdal.