Drømmer om storeslem i OL

Marit Bjørgen tok storeslem i verdenscupen. Neste år drømmer langrennsdronningen om storeslem i OL.

-  Klart det er en drøm, men det er knallhard konkurranse, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Alle skjønner at det knalltøft å vinne alle distansene under et OL. Men i går sikret VM-dronningen Marit Bjørgen seg seieren også i distansecupen med triumfen i skiathlondisiplinen i Falun.

Sammenlagtseieren og sprintcupen hadde hun sikret seg for lengst.

Så om noen skal ta storeslem, så er det Bjørgen. I år har hun for alvor tatt steget på langdistansene også.

Kvitt sprintstempelet

-  Det er veldig viktig, det viser at jeg også kan vinne de lange løpene. Nå håper jeg at jeg har fått bort sprintstempelet, sier Marit.

Det er garantert borte, i alle fall etter maktdemonstrasjonen på tremila i VM. Og Bjørgen åpner nå for å holde på fram til OL i 2014. Det er ikke sikkert alle konkurrentene er like glade for å høre den nyheten.

-  Det er vanskelig å si, men så lenge motivasjon er der, utelukker jeg det ikke. Jeg holder på så lenge jeg liker å gå på ski.

Ferie i april

-  Hvordan er det å motivere seg etter en slik sesong?

-  VM var veldig inspirerende og jeg har fremdeles lyst til å gå fort på ski. Jeg skal ha ferie i april, kose meg sammen med samboer og familie, og så skal jeg jobbe hardt fram mot neste sesong, sier Bjørgen - som er kjent for å påføre kroppen enorme treningsdoser.

Og det er liten tvil om hva som er neste sesongs store mål: OL i Torino.

-  Det er kort vei fra suksess til fiasko. Men hvis jeg holder meg frisk og skadefri og gjør ting enda bedre i forkant, kan det bli en veldig bra sesong. Målsettingen er et individuelt OL-gull, sier Bjørgen.

Hemmelig feiring

I går kveld skulle Bjørgen nyte statusen som dronningen av Falun.

-  Det blir litt feiring, men vi har stafett i morgen. Hvordan vi skal feire? Det er litt hemmelig, vi får se hva kvelden bringer, sier Bjørgen og ler godt.

ENSOM MAJESTET: Marit Bjørgen har parkert de fleste konkurrentene denne sesongen. Neste år drømmer trønderjenta om å vise alle ryggen under OL i Torino.