Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om tak over hockeyisen

Tromsø Hockey større enn VIF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I Tromsø Hockey må de ofte måke snø i et par timer før treningene. Hvis de er heldige. For hvis ikke værgudene er på deres side, er det ikke sikkert det blir trening en gang.

Slik er helsetilstanden, ikke bare i Tromsø, men i nord-norsk hockey generelt.

- Alt vi ber om nå er et tak over banen vår, sier leder Rune Mofoss til Dagbladet.no.

Så langt har imidlertid kommunen jobbet mest med OL-planene, og en storhall til de eventuelle vinterlekene. Derfor har Tromsø Hockey blitt nedprioritert.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte

Bygger for 27 mill.

Litt lenger sør, i Narvik, ser det lysere ut. Der har det blitt vedtatt å bygge ishall, og finansieringen er i orden. Det er foreløpig ikke satt noen dato for byggestarten, men den vil i hvert fall komme.

Det kan bli den første hallen nord for Trondheim, hvis ikke Mo i Rana eller Kirkenes kommer dem i forkjøpet.

VIL HA TAK: Tromsø Hockey-leder Rune Mofoss håper de kan få midler til tak over hockeyrinken. Arkivfoto: INGUN A. MÆHLUM
VIL HA TAK: Tromsø Hockey-leder Rune Mofoss håper de kan få midler til tak over hockeyrinken. Arkivfoto: INGUN A. MÆHLUM Vis mer

- Det blir litt av en forandring for oss. Forrige sesong reiste A-laget vårt til Sverige én gang i uka for å trene. Det var tungt å kjøre to og en halv time hver vei, sier leder Bjørnar Pedersen i Narvik Ishockeyklubb til Dagbladet.no.

Hallen vil koste opp mot 27 millioner kroner, og planen er at den også kan brukes til messer og andre idretter. Den skal ligge i trekantområdet i sentrum, hvor det tidligere var industri.

Tror på fortsatt vekst

Som i Tromsø er forholdene utendørs svært varierende.

- Vi har hatt fantastiske forhold de siste dagene, men du vet jo aldri. Tre dager med regn, så er isen borte - og det er bare et krater igjen. Vi håper på stabilt vær framover, men har ingen garanti for det, sier Pedersen.

Ishallprosjektet har økt interessen rundt klubben i byen, og den vil vokse enda mer når fasilitetene er på plass.

Bjørnar Pedersen håper på flere ishaller i nord, slik at det kan bli etablert en skikkelig serie der. Nå spilles det nord-norsk mesterskap årlig eller annen hvert år - i Finland.

- Hvis det kommer ishaller i de største byene, tror jeg det også vil gro fram miljøer andre steder.

image: Drømmer om tak over hockeyisen

Større enn Vålerenga

I kåringen «Klubben i mitt hjerte» ligger nå Tromsø et lite hakk foran Narvik i klassen for spesialidrettslag med færre enn 100 medlemmer. De har skaffet seg et lite forsprang på SK Floppen på 3. plass.

Hver for seg har klubbene flere stemmer enn de to lagene Vålerenga Ishockey Elite og Vålerenga Ishockey til sammen.

- Det er artig og imponerende at to nord-norske ishockeyklubber leder, sier Rune Mofoss.

Tromsø Hockey kom på 2. plass i kåringen i fjor, og ligger an til en minst like bra plassering i år - hvis engasjementet er like stort de neste dagene.

• Kåringen er delt inn i fem klasser og avsluttes på fredag. Her kan du lese mer om klassene og stemme på din klubb.

MEST FOR BARNA: I Tromsø drives det stort sett for barn og ungdom. Her er det Emil Kloster Snekkevik som koser seg på isen.
HALLPLANER: Slik vil Narvik Spektrum blir seende ut.
MÅKER SNØ: Spillerne i Tromsø må selv skuffe unna snø før treningene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!