Drømmer om Tour de France-start i Nord-Norge

Sju TdF-lag klare for Arctic Race of Norway.

TROR PÅ NORGE: Tour de France-sjefen Christian Prudhomme skrøt fælt av norsk natur og norske syklister under presentasjonen av hvilke lag som stiller til start i Arctic Race of Norway i august. Prudhomme drømmer om å starte Tour de France i Nord-Norge.
TROR PÅ NORGE: Tour de France-sjefen Christian Prudhomme skrøt fælt av norsk natur og norske syklister under presentasjonen av hvilke lag som stiller til start i Arctic Race of Norway i august. Prudhomme drømmer om å starte Tour de France i Nord-Norge.Vis mer

VAISON LA ROMAINE (Dagbladet): Arctic Race of Norway lanserte i dag den fulle startlista til tidenes første internasjonale sykkelritt nord for polarsirkelen.

I Vaison La Romaine, ved foten av det beryktede Tour de France-fjellet Mont Ventoux, stilte Tour-sjefen Christian Prudhomme opp sammen med Thor Hushovd og Alexander Kristoff for å kaste glans over lanseringen.

Sterkt felt
Rittet går av stabelen i Nordland og Troms fra 8. til 11. august, og til den første starten har arrangørene fått med seg hele sju av lagene som sykler Tour de France i år.

Lars Nordhaugs Belkin, Alexander kristoffs Katjusja, Thor Hushovds BMC, franske Vacansoleil, Team Europcar, Cofidis, og nederlandske Team Argos Shimano stiller alle til start i Bodø 8. august.

I tillegg står belgiske Accent Jobs, Crelan  - Euphony, Topsport Vlaanderen, franske Bigmat, kinesiske Champion System Pro, tyske Netapp Endura, svenske Team People4you, sammen med de norske lagene Frøy - Bianchi, Joker Merida, Oneco, Ringerikskraft, Team Østerhus og Team Plussbank.

Tour de France-start i Nord?
Tour-sjefene drømmer allerede om å inkludere Nord-Norge i Tour de France. Prudhomme ser for seg at åpningsetappen kan gå i Nord-Norge, men først skal løpet altså arrangeres for første gang bare to uker etter Tour de France.

- Hvis vi får en uke med bra vær så blir det jo fantastisk og noe som jeg tror alle ryttere kommer til å snakke om. Men det er klart, det er jo i Nord-Norge, så det værmessige er jo en utfordring, sier Thor Hushovd.

Med tv-dekning i 110 land, blant annet Kina, når løpet utrolig langt allerede i sitt første år.

Vil vinne
Thor Hushovd er løpets ambassadør i sykkelsporten, og har ambisjoner om å krone en Tour de France-fri sesong med sterk kjøring i Nord-Norge.

- En seier betyr altid mye, og å vinne i Norge er alltid stort. Det er klart, når jeg drar til Arctic Race så er det virkelig for å prøve å få en seier, sier Hushovd til Dagbladet.

En av Hushovds tøffeste rivaler i Arctic Race blir Alexander Kristoff. Katjusja-rytteren var tung i beina etter monsteretappen til Mont Ventoux i går, men tror han skal klare å henge med, både opp de gjenstående fjellene i Tour de France, og når startskuddet smeller for Arctic Race i Bodø.

- Det skal vel gå greit. Jeg stiller kanskje ikke i toppslag, men det skal vel gå bra. Jeg gjør det alltid bra i Norge, så det blir gøy å sykle der, sier Kristoff til Dagbladet.