Drømmer om VM-gull

Paul Gascoigne tror på ufoer og vil gjerne se en så fort som mulig. Glenn Hoddle spiller rap-musikk for landslaget på treningene. En healer reiser med VM-troppen over Den engelske kanal. Alt er mulig i England - fotballøya som tror på sitt første VM-gull på 32 år.

Men selv om VM-håpet er sterkt, er det grenser for hva stivleppede engelskmenn orker å høre.

Trener Hoddle får så øra flagrer for sin tro på håndspålegger Eileen Drewery. Likevel trosser han alle advarsler og tar med dama til VM.

Og når laget trener i Frankrike brøler to gigantiske høytalere, for å hjelpe spillerne med rytmen. Rap og tekno er Hoddles musikkvalg.

Reinkarnasjon

- Jeg gir blaffen i hva folk tror om meg og mine avgjørelser. Til slutt er det bare min mening som teller likevel, sier Hoddle, som sto fram som nyfrelst for ti år siden.

Nå utvider Hoddle det kristne begrepet med Drewery, som ifølge landslagssjefen kan helbrede både kropp og sjel. Hoddle dedikerte kvalifiseringen til fruen.

For ifølge Hoddles var det bare healerens mektige evner som hindret opptøyer i den avgjørende kvalikkampen i Roma i fjor høst. Det var nemlig Drewery som fikk Ian Wright til å bomme - slik at italienerne ble spart for et smertefullt tap.

Med sine friske utspill har Hoddle fått den anglikanske kirken på nakken. Og han blir stadig latterliggjort i aviser og tegneserier.

- Hun har jobbet med en del av spillerne i 18 måneder. Og tre fjerdedeler av laget har besøkt henne, sier Hoddle.

Hoddle gjør det ikke lettere for seg selv når han forteller åpent om sin sine egne åndelige teorier:

- Jeg tror at jeg har vært på jorda før, i en annen åndelig form. Det fysiske er bare en slags frakk, sier Hoddle.

- Røyker på do

En som liker healer Drewery, er Spurs-vingen Darren Anderton. Han fikk kallenavnet «Sykemeldingen» fordi han var så mye skadd.

- Hun la hendene på hodet mitt og fjernet de negative vibrasjonene. Hun sa hun besøkte de sju sentrene i kroppen min, forteller Anderton.

Paul Gascoigne har Drewery definitivt ikke fått skikk på. Verken kropp eller sjel. Gazza fyller 31 år onsdag, men har ennå til gode å bli voksen.

Gazza fikk kjeft av Hoddle da han to netter ble tatt på fersken av pressen i Londons ville uteliv. Sammen med kjendiskompiser som Rod Stewart helte han ned kamikazedrinker og spiste kebab. Og så røyker han sigaretter.

- Jeg tar en iblant. Faktum er at 75 prosent av italienske spillere røyker. De går på do i pausen for gjøre det. Og de er i verdensklasse, sier Gazza, og forstår ikke at folk bryr seg om hans tobakkvaner.

Derfor forundrer det heller ingen i England at Gazzas største ønske er å få se en ufo.

- Ufoer er virkelige og jeg må få sett en snart. Jeg tror også at de lander, og tar mennesker om bord i timer om gangen, sier Gazza.

Litt lenger ned på Gazzas ønskeliste kommer VM-gullet.

Tipper finale

- Vi kan vinne hele bastarden. Hvis Glenn Hoddle har gjort noe, så er det å overbevise oss om det, sier Gazza.

Gascoigne og Hoddle er ikke de eneste som regner England som en av favorittene i sommer. En femteplass på Fifa-rankingen imponerer. Og England har bare tapt tre kamper siden EM.

Franz Beckenbauer tror England kanskje er Europas beste lag, og Brasil-trener Mario Zagallo tipper engelskmennene når finalen.

- Jeg er smigret når Zagallo tror det. Jeg får bare håpe han har rett, sier Hoddle.