Drømmer om VM-rally i Norge

Rally Norge AS er stiftet. Det betyr at drømmen om et VM-rally i Norge er høyst levende, men det er først nå den virkelig jobben starter.

Norges Bilsportforbund (NBF) og Rally VM Invest AS står bak selskapet, som skal gå i gang med å ansette en daglig leder så raskt som mulig.

- Etter at vi har fått på plass en daglig leder må vi sette ned en arrangementskomité. Vi må også lage et prøveløp og sende søknad til Det internasjonale Bilsportforbundet (FIA). Dette arbeidet skal vi gjøre sammen med et bredt utvalg av bilsportklubbene i Hedmark, sier Roar Forgaard, styreformannen i Rally Norge AS.

Forgaard ser en stor utfordring i det arbeidet som ligger foran initiativtakerne til å få en VM-runde i rally til Norge, men han innser også at jobben kommer til å bli knallhard.

- Det er ikke aktuelt å utvide antall VM-runder i framtiden. Derfor må vi lage noe som er bedre enn det som allerede finnes, for å komme med på terminlisten. Men vi har signaler fra FIA om at det er ønskelig med to vinterrunder, og per i dag kjenner vi ikke til noen andre enn oss her i Norge som går med planer om å lage et vinterrally, sier rallyentusiasten Roar Forgaard.

(.NTB)

VIL SE DETTE I NORGE: Petter Solberg og kartleser Phil Mills feirer.