Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League

Drømmeresultat

Ole Gunnar Solskjærs menn smadret LASK Linz, og er etter alt å dømme klar for kvartfinale i Europa League.

SCORET IGJEN: Ighalo feirer målet mot LASK LInz. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Ighalo feirer målet mot LASK LInz. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • LASK Linz - Manchester United 0-5 (0-1)

Mange rynket nok en, to eller fem ganger ekstra da Ole Gunnar Solskjær dro Odion Ighalo (30) opp av hatten på deadline-day.

Men spissen har stilnet kritikerne én etter én siden overgangen i februar, og i kveldens Europa League-oppgjør mot LASK Linz leverte han en sterk søknad om en kritikkfri periode.

Mål og assist

Kampen var 28 minutter gammel da Bruno Fernandes la en halvdårlig pasning til nigerianeren på 16 meter. Ighalo var presset, men tok tre raske triks i lufta, fikk den nødvendige halvmeteren og banket ballen i krysset.

Et lekent og lekkert mål.

Det ble starten på en drømmekveld for Manchester United i Østerrike. 58 minutter var spilt da Daniel James la på til 2-0 for rødtrøyene, etter at han ble spilt fri av Ighalo.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I de siste ti minuttene ble det målfest for Manchester United.

Juan Mata la på til 3-0 før både Greenwood og Pereira ville være med på moroa. De fastsatte resultatet til 5-0 for Solskjærs menn på overtid.

Resultatet gjør at Manchester United nå etter alt å dømme er klar for kvartfinalen i Europa League.

Hvis det blir noe med fotball i Europa i vår ...

- En veldig bra jobb. Det var kvalitetsfotball og kvalitetsavslutninger. Jeg synes vi fikk mer eller mindre alt vi ønsket fra guttene, sier Solskjær til MUTV etter kampen.

Tung slutt

Ståle Solbakkens FC København så ut til å holde tyrkiske Basaksehir til 0-0 borte i den første kampen, men helt på tampen scoret hjemmelaget.

Straffescoringen til Basaksehir i det 88. minutt av Edin Visca gir likevel danskene et godt utgangspunkt foran returmøtet hjemme i København.

TUNG SLUTT: For Ståle Solbakkens mannskap. Foto: NTB Scanpix
TUNG SLUTT: For Ståle Solbakkens mannskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den skal i utgangspunktet spilles om én uke om det ikke blir bestemt at kampen skal utsettes eller avlyses innen den tid.

Kampen i Tyrkia var kjedelig og jevnspilt, og det var få målsjanser. Hjemmelaget forsøkte seg et par ganger før pause, men FCK hadde i realieten få problemer med å forsvare seg effektivt. Totalt to skudd på mål sa alt om en omgang der skjedde svært lite.

FCK måtte klare seg uten spissen Dame N'Doye.

Fredrik Gulbrandsen satt på benken fra start for Basaksehir, men ble byttet inn fem minutter før full tid. Stian Grytebust satt på benken for FC København.

Hele Norges coronakart