Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmerevansje for Mattias mot Rosenborg

Ble hetset da han fikk sesongen ødelagt på Lerkendal i fjor.

(Dagbladet.no) Strømsgodset - Rosenborg 3-2. Det er under ett år siden. Tippeligaen var bare seks kamper gammel og Strømsgodset var på vei mot seier på Lerkendal.

Med tre minutter igjen å spille ble Mattias Andersson liggende på gresset med store smerter. Seinere viste det seg at at korsbåndet var ødelagt og han spilte ikke mer i 2007-sesongen.

I kveld fikk han en herlig revansje mot trønderne, med to målgivende pasninger og tre poeng.

- Vil aldri spille for RBK

I fjor høst sa svensken at han aldri kommer til å spille for Rosenborg, på grunn av publikummet. Da han ble båret skadd av banen ble han offer for kraftig skyts fra trønderne som mente han trakk ut tida.

- Allerede før jeg kjente gresset mot kroppen visste jeg at sesongen var over. Da jeg ble båret ut langs banen, buet og skrek publikum stygge ting til meg. Akkurat da bestemte jeg meg for to ting: Jeg skal komme sterkere tilbake enn noen sinne. Og jeg skal aldri spille for Rosenborg, skrev Andersson i et åpent brev på Godsets hjemmeside.

Svensken var hissig på grøten allerede fra start i kveld. Han prøvde seg med et farlig skudd, men det gikk like utenfor.

Da valgte han i stedet å servere danske David Nielsen foran mål.

SERVERTE NIELSEN: Mattias Andersson serverte David Nielsen to ganger. Her gratulerer Nielsen Stian Ohr - som dro opp shortsen i feiringen av tredjemålet. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SERVERTE NIELSEN: Mattias Andersson serverte David Nielsen to ganger. Her gratulerer Nielsen Stian Ohr - som dro opp shortsen i feiringen av tredjemålet. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

To ganger traff han Nielsen med presise innlegg - og to ganger omsatte spissen scoringene i mål.

- Jättekul. Spesielt førsteomgangen var morsom. Dette var absolutt fortjent, og vi burde scoret flere, sier Andersson til TV 2.

Godt samspill med Nielsen

På mange måter var Andersson den store forskjellen på lagene. Rosenborg hadde ballen mye, men det gikk ofte for tregt framover. Dermed rakk Godset å få folk på plass.

Mattias Andersson er en spiller som setter fart med en gang, og når han samtidig blir fôret med strålende pasninger fra midtbanen - da blir han en stor trussel.

- Jeg føler jeg har et bra samspill med David, selv om han ikke har vært i klubben så lenge. Et innlegg er ikke bra hvis ikke spissen scorer, sier Andersson.

Han forteller at det var tungt å gå skadet nesten hele fjorårssesongen, men vil ikke snakke så mye om revansje.

- Det har vært mye opp og ned, men jeg skal innrømme at det var tungt. Men sånn er det bare, sier han.

Gi poeng i Folkebørsen

ÅRETS SPILLER: Mattias Andersson ble kåret til årets spiller i 1. divisjon i 2006. Fjorårsesongen ble ødelagt på Lerkendal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media