Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge-Slovenia i Nations League

Drømmescoring av Selnæs!

Da klokka tikket mot pause, tok Ole Selnæs ansvar på Ullevaal.

JUBEL: Ole Selnæs (t.h.) jubler etter scoringen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBEL: Ole Selnæs (t.h.) jubler etter scoringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge-Slovenia 1-0 (1-0)

ULLEVAAL STADION/OSLO (Dagbladet): Det ble lagt til seks minutter i den første omgangen etter en stygg hodesmell tidlig i kampen. Og snaut fem minutter på overtid kom den etterlengtede scoringen.

Ole Selnæs fikk ballen på kanten av 16-meteren, og banket ballen i nettmaskene med en nydelig volley-teknikk med venstrefoten.

- En fantastisk goal! Et drømmetreff for Selnæs, uttalte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på direkten.

- Så deilig det er, mente makker Brede Hangeland.

Norge hadde ikke spilt noen stor omgang fram til scoringen, og skapte bare en stor sjanse i tillegg til målet. Les om de største høydepunktene nederst i denne artikkelen.

KANON: Ole Selnæs med en vakker volleyscoring. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KANON: Ole Selnæs med en vakker volleyscoring. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Stygg kollisjon

Bare to minutter var spilt av dagens Nations League-oppgjør mellom Norge og Slovenia da Markus Henriksen og Luka Krajnc støtet sammen etter at Tarik Elyounoussi hadde fått kampens første målsjanse.

Full kampen minutt-for-minutt i boksen under, eller gå lenger ned for å lese mer.

Henriksen sto mer eller mindre stille da han tok sats like foran Slovenias sekstenmeter, mens Krajnc kom inn i stor fart fra siden. Sloveneren traff Henriksen i siden på hodet med sin panne, og begge to gikk rett i bakken og ble liggende.

Både Henriksen og Krajnc fikk behandling umiddelbart, men bare nordmannen klarte å fortsette oppgjøret.

Hull City-spilleren var åpenbart fortumlet etter sammenstøtet, men klarte tydeligvis å svare riktig på spørsmålene fra det norske støtteapparatet til å få lov til å fortsette. Han fikk også bandasje på hodet.

STYGG SMELL: Slovenske Luka Krajnc skadet seg og ble sendt til sykehus.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STYGG SMELL: Slovenske Luka Krajnc skadet seg og ble sendt til sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Sendt til sykehus

For Krajnc derimot, var det verre. Sloveneren ble liggende lenge, og fikk blant annet surstoff av legeteamet som rykket ut på banen. Etter flere minutter ble han båret av banen, til applaus fra publikummet på Ullevaal.

Fem minutter før pause var Henriksen ute på sidelinja for å få justert bandasjen og vannet den blodige panna.

Slovenias pressesjef sier til NTB at de første rapportene fra Krajnc er positive.

- Han er på sykehus, og det virker som det er bra med ham. Han snakker med helsepersonellet. Per nå er det trolig bare en kuttskade over det ene øyet som blir følgen av dette. Jeg vil også tro de skanner hodet hans for sikkerhets skyld.

Høydepunkter fra kampen (oppdateres fortløpende):

Slutt

90+2: Joshua King vinner ballen og drar seg innover i banen. Spissen fyrer løs mot nærmeste stolpe, men keeper kaster seg ned og redder.

74: Norge er heldige. Roman Bezjak får muligheten til å stange inn utlikningen, men bommer totalt på headingen fra god posisjon.

71: «Moi» stanger ballen rett over tverrliggere etter et bra innlegg fra høyre. I forkant kastet Norge bort en god kontringsmulighet da Joshua King ikke fikk kontroll over ballen.

60: «Moi» roper på straffespark etter at han faller i en duell i boksen, men blir ikke hørt av dommeren. De norske spillerne har ropt på straffe tidligere i kampen også.

48: Tarik Elyounoussi er centimetere unna å doble Norges ledelse. Han kaster seg fram i det keeper skal spille ut, og ballen treffer angriperen og går like utenfor målet til utspark.

Pause

45+5: MÅL for Norge! Og for et kremmerhus det er. Ole Selnæs får ballen på kanten av 16-meteren, banker til fra 17 meter, og ballen fyker inn i nettmaskene.

- For en scoring, roper TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

03: Norge får en kjempesjanse ved Tarik Elyounoussi, som plukker opp ballen etter rot i forsvaret til Slovenia. Dessverre er avslutningen fra nordmannen for løs, og ballen går rett i klypene på keeper Vid Belec.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!