Drømmescoring av VIF: - Det går ikke an å gjøres vakrere

Men så våknet Lillestrøm.

• Lillestrøm - Vålerenga 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Det var to rivaler som hadde hatt en forskjellig oppladning til kveldens kamp. Lillestrøm fikk en etterlengtet seier mot Mjøndalen sist, mens Vålerenga gikk på sesongens første tap mot Aalesund i midtuka.

Kjetil Rekdal slaktet da eget lag som ga bort en ledelse ved pause på hjemmebane. Det spørs om ikke det er duket for noen saftige gloser fra trenerhold i VIF-garderoben også i kveld.

For VIF så lenge ut til å ha full kontroll på hatoppgjøret, før alt snudde i løpet av noen minutter. Et kontroversielt straffespark sørget for utlikning.

Straffespark Simon Larsen så ut til å takle Erling Knudtzon reint, men så viste reprisen at han bommet på ballen og tok mannen i stedet.

Christian Grindheim mente etter kampen at det ikke var straffespark.

- Grindheim er aldri enig med dommeren, så det er ikke noe nytt, men jeg har ikke sett reprisen, sier Frode Kippe til C More.

- Jeg har akkurat sett den på tv. Mitt første inntrykk ute på banen var at det ikke var straffespark. Nå har jeg sett den. Den kan diskuteres. Det er dessverre slik at det kan bli feil innimellom, sier Lillestrøm-trener Runar Kristinsson til C More.

Ikke enig Kjetil Rekdal ristet på hodet da han fikk spørsmål om situasjonen etter kampen. Han fikk også se reprisen.

- Hvordan kan du få til at det er straffespark. Han tar jo ballen, sier Rekdal til C More.

Så fikk han reprisen fra en annen vinkel.

- Da er det kanskje litt annereldes.

- Han (dommeren) trenger ikke dømme faktisk, men jeg skjønner at han dømmer nå, sier Rekdal, som likevel mente det ikke var straffespark.

Hovedperson Simon Larsen var også usikker etter kampen. Han mente imidlertid det skulle være frispark i forkant av situasjonen.

- Jeg tar ballen, men jeg vet ikke. Jeg er ikke mye på ballen, men jeg er på ballen, sier Larsen.

Det viser hvilken vanskelig jobb dommer Ken Henry Johnsen hadde da han så situasjonen på banen.

Vakker scoring Etter 21 minutter fikk publikum på Åråsen servert et magisk fotball-øyeblikk. Dessverre for alle som holdt med de gulkledde var det bortelaget som viste seg fram.

Det hele startet med at Ghayaz Zahid fikk ballen på høyrekanten. Han spilte den videre til Daniel Fredheim Holm som var helt upresset på 25 meter. Han fikk både tid og rom til å banke ballen vakkert opp i venstre hjørne. LSK-keeper Arnold Origi var sjanseløs på det klokkerene skuddet.

- Det var deilig, sier en glad Fredheim Holm til C More etter scoringen.

Lars Tjærnås i kommentatorbua var begeistret over det han ble vitne til.

- En av kampens desidert mest markante figurer gjør ting som ikke går an å gjøres vakrere. Det er rundens mål og kanskje månedens mål og må bli bortimot sesongens mål også, sier Tjærnås på direkten.

Kjetil Rekdal var naturligvis veldig fornøyd på tribunen. VIF-treneren mente likevel at laget måtte opp et lite hakk i andreomgang. Men ble ikke hørt.

Sjansekavalkade Lillestrøm skapte knapt noe den første timen, men plutselig hadde hjemmelaget flere sjanser på rad til å score. I hovedrollen: Frode Kippe.

Først var det Moryké Fofana som testet Michael Langer, før nevnte Kippe fikk to avslutninger blokkert. Bare minuttet etterpå stanget Jørgen Kolstad mot mål fra kloss hold, men Langer vartet opp med en fin reaksjonsredning.

- Det var hele ketchupflaska på 40 minutter, uttalte Lars Tjærnås i C More-studio.

UTLIKNET PÅ STRAFFESPARK: Lillestrøms Johan Rickard Andersson.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTLIKNET PÅ STRAFFESPARK: Lillestrøms Johan Rickard Andersson. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

For kampen hadde snudd totalt. Nå var det Lillestrøm for alle pengene. Og de gulkledde skulle også få betalt.

Straffespark Simon Larsen og Kjetil Rekdal kunne ikke tro sine egne øyne da dommeren blåste straffespark etter at førstnevnte hadde taklet LSKs Erling Knudtzon. Reprisen viste at Knudtzon var først på ballen, og avgjørelsen var derfor korrekt.

Johan Anderssons forsøk fra elelvemeteren var ikke av det beste merket, men det gjorde likevel susen. Hjemmelaget var tilbake i kampen.

Etter scoringen så kampen ut til å handle om to lag som ikke våget å ofre seg framover i jakten på vinnermålet.