Drømmescoring i teateret

Alan Smith sto med ryggen til mål og klemte ballen opp i vinkelen. Mer drømmeaktig debut blir det ikke på Drømmenes Teater.

(Dagbladet.no): Manchester United gikk ut og hadde total kontroll på Norwich i dagens seinkamp i Premier League. Tilsynelatene. For selv med 1-0 til pause og 9-0 i skuddstatistikken på mål, var Norwich fryktelig nære et dødelig skudd på Old Trafford. Men det ble med et skremmeskudd.

Nesten fra Arsenal

For fra Uniteds erkerival Arsenal, har Norwich lånt inn David Bentley. Stortalentet fyller 20 år på fredag, men er allerede en attraksjon i Premier League. Og det viste han til fulle i dag.

Fra drøye 25 meter smalt det i undersida til Uniteds tverrligger, med keeper Tim Howard hjelpeløst sprellende i lufta. Stort nærmere går det ikke an å komme uten å score, men det var nettopp det United gjorde et par minutter seinere.

Ryan Giggs dro seg fri ute på venstre og la inn foran mål. Der steg nyinnkjøpte Alan Smith til værs og headet ned til David Bellion, som ble hentet midt i fjorårssesongen. Og fra den unge franske spissen smalt ballen opp i nettaket. Fullt fortjent.

Hei, jeg heter Alan

Så lenge Ruud van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær er på skadelista til United, må Alan Smith finne seg i å være Uniteds største målgaranti. Tung bør på en ung spiss' skuldre, men i dag leverte Alan varene.

Fem minutter etter pause tok den tidligere Leeds-spissen ned ballen på brystet 16 meter fra Norwich-målet. Med ryggen halvveis til mål klarte Smith å få ballen klemt inn i krysset lengst vekk fra keeper Robert Green. En drømmescoring i Old Trafford-debuten.

Men Norwich ga ikke opp, og det nyopprykkede laget klarte å redusere ved Paul McVeigh.

  • Nok en glad United-nyhet: Cristiano Ronaldo spilte de siste fem minuttene av kampen. Takket være elendig innsats av Portugal i OL, er stortalentet tilbake i United, og Premier League er igjen en attraksjon rikere.
DER SATT'N: Alan Smith snur seg og ser ballen smelle i krysset og i mål.