KNALLTREFF: Gylfi Sigurdsson klinker til fra drøyt 20 meter. Milisekunder seinere ligger ballen i målet. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
KNALLTREFF: Gylfi Sigurdsson klinker til fra drøyt 20 meter. Milisekunder seinere ligger ballen i målet. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

Drømmescoring og gigatabbe da Tottenham slo ut Hull på straffespark

Dramatisk kamp i Ligacupen.

• Tottenham - Hull 1-1 (2-2 etter ekstraomganger, 10-9 etter straffespark)

(Dagbladet): Det måtte 120 minutter og 18 straffespark til for å skille Tottenham og Hull. Til slutt var det hjemmelaget som kunne trekke det lengste strået, da Ahmed Elmohamady misset på Hulls niende straffespark. Brad Friedel reddet det svake forsøket.

Det var ikke mer enn 75 timer siden de hadde møttes sist, Tottenham og Hull. Søndag måtte hjemmefansen på White Hart Lane vente helt til det 80. minutt før de fikk den forløsende 1-0-scoringa.

I kveld tok det et drøyt kvarter.

Zlatan light Kyle Naughton fant Gylfi Sigurdsson i mellomrommet. Islendingen var både dyktig og heldig da han vendte bort en forsvarer. Ballen fikk en liten stuss, noe som gjorde at da Sigurdsson klinket til på den andre berøringen, var kula noen centimetre over bakken.

Etter at 24-åringens høyrefot hadde truffet ballen, fortsatte den å gjøre nettopp det, og stoppet ikke før den hadde funnet nettmaskene på undersiden av tverrliggeren - utakbart for Eldin Jakupovic i Hull-buret.

Det tok ikke lang tid før sammenligningene med Zlatans kanonkule mot Anderlecht forrige uke begynte å dukke opp på Twitter, men uten å ta noe som helst vekk fra islendingens mål, var nok PSG-spissens skudd hakket hardere.

OOPS: Her har Brad Friedel nettopp sendt ballen mot sitt eget, tomme mål. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
OOPS: Her har Brad Friedel nettopp sendt ballen mot sitt eget, tomme mål. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

Den siste halvtimen fram til pause skjedde knapt noen verdens ting. Kyle Walker slapp unna et gult kort han kanskje skulle hatt, mens Danny Graham ikke var raskt nok frampå på en Brad Friedel-retur da målet var åpent. Vertene gikk dermed til pause med ledelsen 1-0.

Gigatabbe Etter pausen var det gjestene som kom best i gang. Innbytter Aaron McClean kom inn som innbytter, og markerte seg med et avslutningsforsøk umiddelbart.

Så var det tid for komedie på White Hart Lane.

Et innlegg fra Liam Rosenior endte hos Curtis Davies, som sendte i vei et skudd. Davies traff imidlertid ikke ballen godt i det hele tatt, og skuddet var på god vei til side for målet. Før det kom så langt, traff det en halvveis liggende Brad Friedel. Keeperveteranen prøvde forgjeves å komme seg unna ballen, men det hele ble i stedet urkomisk da amerikaneren fomlet ballen inn i eget mål.

Stolpetreff på overtid Resten av omgangen bølget fram og tilbake - lagene var gode i hver sine perioder. Tottenham fikk et mål annullert for hands, men aller nærmest var de sekunder før dommeren blåste av.

Harry Kane klinket til fra 25 meter, og fikk drømmetreff. Dessverre for 20-åringen traff kula feil side av krysset, før den spratt vekk.

Kampen gikk dermed til ekstraomganger.

Corner er mål Der var det Steve Bruces menn som fikk uttelling først. McClean vant en corner på høyresida åtte minutter ut i første ekstraomgang. Den ble perfekt servert fra George Boyd til Paul McShane. Rødtoppen satte pannebrasken til, og headingen gikk rett mot Brad Friedel. Amerikaneren maktet ikke å få hendene opp raskt nok, og kunne ikke hindre at ballen gikk i mål.

Ti minutter seinere var det Tottenhams tur til å score i ekstraomgangene. Innbytter og unggutt Harry Kane var knallsterk da han vendte bort og løp fra målscorer McShane. Fra 16 meter satte unggutten ballen nede i det lengste hjørnet til 2-2. 

AUDA: Friedel var ikke raskt nok oppe med hendene til å hindre at Paul McShane sendte Hull i ledelsen i ekstraomgangene. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
AUDA: Friedel var ikke raskt nok oppe med hendene til å hindre at Paul McShane sendte Hull i ledelsen i ekstraomgangene. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix Vis mer

Det var også resultatet etter 120 minutter, noe som betød straffesparkkonkurranse.

UTLIKNET: Unggutten Harry Kane gjorde 2-2 for Tottenham i andre ekstraomgang. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
UTLIKNET: Unggutten Harry Kane gjorde 2-2 for Tottenham i andre ekstraomgang. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix Vis mer