FEIRET: Sogndal jubler etter at Mads Solheim satte inn 0-1 mot Stabæk. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
FEIRET: Sogndal jubler etter at Mads Solheim satte inn 0-1 mot Stabæk. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Drømmescoring sikret årets første Sogndal-seier

- De er bedre enn tabellen viser, sier Stabæk-treneren.

• Stabæk - Sogndal 0-1 (0-1)

(Dagbladet:) Sogndal hadde ikke vunnet en eneste seriekamp etter comebacket i eliteserien. Før kampen mot Stabæk sto laget med to uavgjort, sist mot Viking hjemme på Fosshaugane.

En suser av Mats Solheim etter 37 minutter sørget for årets første Sogndal-seier.

- En fantastisk prestasjon av gutta. De jobber knallhard i hele kampen, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk til TV2.

Stabæk-press Det var Stabæk som åpnet best i Telenor Arena, og Mikkel Diskerud var nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen da han etter sju minutter banket ballen i stolpen fra rundt 16 meter.

Likevel var det Sogndal som kunne juble.

Gjestene fikk et frispark på 25 meter med rundt ti minutter igjen av første omgang. Furebotn gjorde seg klar til skyte, men dyttet ballen tre meter bort til Mats Solheim som banket til på direkten. Ballen føk opp i høyre kryss og sørget for vill jubel på Sogndal-benken.

MATCHVINNER: Målscorer Mats Goberg Solheim (t.h) sammen med trener Harald Aabrekk i mixedzone.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
MATCHVINNER: Målscorer Mats Goberg Solheim (t.h) sammen med trener Harald Aabrekk i mixedzone.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

Etter pause var det et enormt press fra Stabæk, men de klarte ikke bryte gjennom muren av Sogndal-spillere.

Både Veigar Pall Gunnarsson og Mikkel Diskerud hadde store sjanser til å utlikne for hjemmelaget, men Even Hovland, Per-Egil Flo og Isak Scheel i Sogndal-forsvaret spilte en veldig god kamp.

- Vi er taktisk kloke og spiller en god kamp, sier Aabrekk.

Skuffet Stabæk-sjef Med seier ville Stabæk ta over tabelltoppen i Tippeligaen, men trener Jörgen Lennartsson måtte innse at stolpeskudd ikke gir poeng i fotball.

- Vi spiller en dårlig første omgang, men er bedre etter pause. Vi hadde bestemt oss for å ikke undervurdere dem, for Sogndal er mye bedre enn det tabellposisjonen viser. Vi får rett og slett ikke ballen i mål, sier svensken.