DRØMMESCORING: King Osei Gyan banket inn 2-0 på hel volley. Foto: Kent Skibstad / Scanpix
DRØMMESCORING: King Osei Gyan banket inn 2-0 på hel volley. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

Drømmescoringer på Viking stadion

Mos med kandidat til årets mål da Viking slo Tromsø.

(Dagbladet): Viking-Tromsø 2-1 (2-0)

Vi fikk servert to flotte scoringer på Viking stadion i dag. Den innleide spissen Mos scoret en het kandidat til årets mål i Tippeligaen.

Et perfekt slått innlegg dalte ned i feltet hvor Mos snudde på den berømte femøringen og hamret ballen via tverrliggeren og i mål. Det var en saftig blanding av et brassespark og volley.

Det hjalp ikke så mye for Tromsø som nok en gang måtte reise hjem med null poeng i bagasjen. Laget har bare vunnet en fattig bortekamp denne sesongen. Høgmo depper ikke av den grunn.

- Vi skaper ikke så mye, men jeg er stort sett fornøyd i dag. Vi spiller to kamper i uka med store utskiftninger og det skal bli godt med en pause nå, sier Høgmo til TV 2.

Viking styrte kampen fra start til slutt på Viking stadion. Laget fikk betalt allerede etter ni minutter da det unge stjerneskuddet Yann-Erik de Lanlay fant Andersson med et perfekt innlegg. Svensken satte pannebrasken til og stanget hjemmelaget i ledelsen.

Fikk betalt Hjemmelaget fortsatte det store presset og fikk betalt igjen etter 25 minutter. King Osei Gyan fikk stjernetreff på volley fra 16 meter og banket ballen i mål bak en sjanseløs Sahlman iTromsø-buret. Åge Hareide var en fornøyd mann etter kampen.

- Det er et bra resultat. Vi burde scoret enda flere mål, vi må bli mer effektive. Det så ikke ut som vi spilte mot serietoeren i perioder i den første omgangen, sa Hareide med et smil til TV 2.

Tromsø ble tvunget til å bytte keeper etter 60 minutter da Sahlman fikk seg en smell. Også Vikings målscorer Gyan haltet ut av banen 20 minutter før slutt.

Den andre omgangen ble ikke det fyrverkeriet vi fikk se i den første, og hjemmelaget kontrollerte inn en grei seier. Unggutten de Lanlay imponerte nok en gang stort, og var svært delaktig i målene til Viking. Laget tok sin tredje strake hjemmeseier. Det er et helt annet Viking-lag vi har sett etter ferien.

- De unge har spilt på seg mer rutine. De trengte litt tid på å sprudle, sier Hareide til TV 2.