Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmescoringer sikret Molde-seier

Molde herjet med Viking, mens Sandefjord tok en viktig seier i bunnkamp. Strømsgodset trakk det lengste strået i Ælv Clasico.

  • Molde - Viking 5-0 (2-0)
  • Sandefjord - Aalesund 1-0 (1-0)
  • Strømsgodset - Mjøndalen 2-1 (0-0)

Gullkampen i Eliteserien fortsetter, der Molde og Bodø/Glimt kniver foreløpig. Og førstnevnte fortsetter å vinne, og denne gangen var det Viking som måtte gå tapende av Aker Stadion.

Etter bare fem minutter får Molde straffe, der Knutzon blir felt av keeper på vei ut av feltet. Leke James gjorde ingen feil, og satte 1-0.

- Det er ikke noe å si. Klønete, sier Joacim Jonsson hos Eurosport.

Få minutter seinere slår Eikrem et knallhardt frispark fra skrått hold. Keeper klarte ikke å redde ballen skikkelig, og Hussain satte ballen i nettet på returen.

Dermed fikk Molde en drømmestart, og Viking skulle slite med å ta poeng.

Frekt frispark

Molde fortsatte å presse etter de to tidlige scoringene, og Leke James burde kanskje hatt en scoring til etter å ha headet ballen like utenfor.

Etter flotte kombinasjoner mellom Eirik Hestad og Leke James, satte sistnevnte 3-0 for moldenserne.

Lekestua fortsatte, og innbytter Henry Wingo satte inn 4-0 etter et hardt langskudd.

De gode scoringene fortsette, og Eirik Ulland Andersen satte inn et fantastisk frispark. Han satte ballen i nettet ved å skyte under muren. Det har vi vel sett spillere som Ronaldinho og Lionel Messi gjøre også.

Tomålsscorer Leke James var i godt humør etter maktdemonstrasjonen.

- Jeg er veldig glad. Jeg er glad for å score igjen, det er det jeg alltid ønsker. Vi tar steg kamp for kamp, sa en smilende James.

Viktig Sandefjord-seier

Både Sandefjord og Aalesund er nyopprykket før denne sesongen, og kjemper om å overleve i det gode selskap. Begge lagene ligger blant de tre nederste, og derfor var en seier i kveld svært viktig for begge.

Etter over halvtimen spilt smalt det i Sandefjord. Det var hjemmelaget som fikk kveldens første scoring, der Sander Moen Foss får en fin pasning av Erik Brenden på høyrekanten. Førstnevnte tok med seg ballen innover i feltet, og satte ballen pent i mål.

Scoringen var viktig, ettersom begge lagene har havnet tidlig i en nedrykksstrid sammen med IK Start.

Godset med full kontroll

Det var knyttet spenning til lokaloppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset på Marienlyst. Begge lag kom fra et tap, og var helt sikkert lystne på å slå tilbake mot sin argeste rival.

Strømsgodset kom best i gang ved scoring av Moses Mawa. Et langskudd fra Lars-Jørgen Salvesen sørget for 2-0 til Godset like etter hvilen i «Ælv Clasico».

DERBY: Strømsgodset trakk det lengste strået i lokaloppgjøret mot Mjøndalen. Video: FotballMedia Vis mer

Drammenserne hadde egentlig stort sett god kontroll på oppgjøret, og de tre poengene virket ikke særlig truet. Men mot slutten av kampen fikk Mjøndalen straffespark med ti minutter igjen.

I situasjonen der Jonathan Parr felte Olden Larsen, fikk Parr en stygg skade. Han måtte ut på båre, og ved første øyekast så det ikke bra ut.

Uansett, Nakkim satte inn reduseringen for bruntrøyene, og det var plutselig kamp igjen.

Godset har nå tolv poeng og en femteplass i Eliteserien.

Mjøndalen ligger bare tre poeng unna kvalik.

Trener Vegard Hansen var skuffet over eget lags prestasjon.

- Vi var slitne hele kampen. Godset vinner fullt fortjent, sa Mjøndalen-treneren til Eurosport.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!