Drømmesemi

Maria Sjarapova er to seirer fra å bli dobbel Wimbledon-vinner. Tøffe Venus Williams er første hinder i semifinalen.

I fjor vant Sjarapova (18) Wimbledon-finalen mot amerikanske Serena Williams. Med Serena ute av årets turnering er det storesøster Venus (25) som nå får sjansen til å revansjere familien mot den russiske tenniskometen.

Spent og fornøyd

Wimbledon-seieren i fjor var Sjarapovas første Grand Slam-triumf. I går tok hun seg til semifinalen i turneringen etter å ha slått landskvinnen Nadia Petrovna 7- 6, 6- 3. Etter et jevnt første sett som Sjarapova vant på tie break, spilte 18-åringen seg greit til seier 6- 3 i andre sett. Kampen varte i en time og 26 minutter, og tittelforsvareren vant med dette sin 22. gressbaneseier på rad.

-  Jeg er spent og fornøyd med å være tilbake i semifinalen. Det kan være hardt å avslutte kamper som regjerende mester, sier en sliten Sjarapova til BBC etter kampen.

-  Jeg får skjelvinger i kroppen av det, men så er det godt å komme seg gjennom matchen.

Farlig på gress

Motstanderen Nadia Petrovna (23) var seedet som nummer åtte i turneringen, og ga Sjarapova hard kamp i første sett.

-  Det var en tøff match. Hun hadde en solid serve, og en spiller som henne blir alltid farlige på gress. Men jeg klarte å stå kampen ut, sier Sjarapova.

18-åringen jobber som modell på si, men har likevel suksess på tennisbaner rundt om i verden. Tidligere i år har hun nådd kvartfinalen i French Open og semifinalen i Australian Open.

Selvsikker Williams

Semifinalemotstander Venus Williams slo i går franske Mary Pierce 6- 0 i første sett, og vant til slutt etter tie break i andre sett.

-  Jeg har vært i semifinalen mange ganger og har opparbeidet mye erfaring. Mary var utrolig god i dag, men jeg visste hva jeg gjorde, sier amerikaneren etter seieren.

 I morgen får hun sjansen til å sende tittelforsvareren ut av Wimbledon.

TØFF SEMIFINALE: I morgen møtes Maria Sjarapova og Venus Williams (under) i semifinalen i Wimbledon. Sjarapova kan ta sin andre seier i storturneringen, Venus kan ta revansj for sin søster.