Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmestart for Gunn-Rita

Vant v-cupåpningen.

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant lørdag verdenscupåpningen i terrengsykling på den karibiske øya Curacao.

- Drømmestart, jubler den regjerende verdensmesteren.

Dahle Flesjå var spent på formen foran rittet som ble syklet i voldsom varme og høy luftfuktighet.

- Det minnet mye om OL i Aten - også løypa. Her var det riktignok litt kortere bakker, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Dahle Flesjå passerte målstreken snaut to minutter foran tyske Sabine Spitz som tok andreplassen.

Ikke dermed sagt at sykkeldronningen fra Bjørheimsbygd følte seg helt sikker på seier hele veien.

- Det ble en dag der jeg måtte kjempe mye med varmen. På den siste runden fattet jeg ikke hvordan jeg skulle komme meg i mål, smilte vinneren.

40 grader

LEDER ETTER FØRSTE RITT: Gunn-Rita Dahle Flesjå vant den første verdenscupkonkurransen i år. Foto: SCANPIX
LEDER ETTER FØRSTE RITT: Gunn-Rita Dahle Flesjå vant den første verdenscupkonkurransen i år. Foto: SCANPIX Vis mer

Til mål kom hun imidlertid, og innkomsten var av den sjeldne sorten. Vinneren tråkket i mål på vakker en sandstrand ved det karibiske hav.

- Tror aldri jeg har opplevd liknende målgang tidligere, forteller Dahle Flesjå, som gledet seg mest over at formen synes å være strålende allerede i sesongens aller første verdenscupkonkurranse.

- Vi har jobbet veldig hardt helt siden nyttår. Denne seieren bekrefter at har gjort mye riktig, og det er ingen aprilsnarr heller, sier en fornøyd Dahle Flesjå.

Lørdag kveld hvilte hun ut etter kraftanstrengelsen i den voldsomme heten. Under rittet ble det målt temperaturer ned mot 40 plussgrader.

Hjem til påske

- Jeg skal prøve å komme til hektene i kveld. Søndag er vi invitert med ut på båttur for å svømme med delfiner, sier rogalendingen.

Mandag setter hun og ektemannen Kenneth Flesjå kursen for USA og California.

Førstkommende helg stiller Gunn-Rita opp i et stort ritt der, før turen går hjem til Norge. Der står trening på programmet.

- Nå har vi vært på reisefot sammenhengende i tre måneder. Ingen tvil om at det skal bli godt å komme hjem, røper Dahle Flesjå.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling