Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmestart for Molde

En fantastisk scoring av debutant Simen Bolkan Nordli holdt ikke for Aalesund. Molde stakk av med alle tre poengene i seriestarten.

FÅR DRØMMETREFF: Allerede etter Eliteseriens 1. runde kan diskusjonen om årets mål starte. På stillingen 0-1 til Molde, fikk Simen Bolkan Nordli drømmetreff. Video: EuroSport Vis mer
  • Aalesunds FK - Molde FK 1-4 (1-2)

Molde fikk en strålende start på Eliteserien etter at Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain, Leke James og Eirik Hestad satte hver sin scoring.

Men det var scoringen til Aalesunds Simen Bolkan Nordli som var kveldens vakreste scoring. Debutanten satte ballen i nettet fra 40 meter etter at keeper Andreas Linde sto litt langt ute fra streken. Det kan vise seg å være et av de flotteste målene i Eliteserien i 2020.

Det var likevel ikke nok til å gå seirende ut av dramaet, og Molde tok tre poeng i serieåpningen.

Corona-tiltakene

Årets første runde i Eliteserien ble en runde for historiebøkene. Nå som coronaviruset har rammet hele verden, ble det gjort mange tiltak for at klubbene skal kunne spille fotball igjen.

Blant annet er det ikke flere enn 200 personer som slipper inn på stadion, noe som betød at store deler av Color Line Stadion var tom.

I tillegg så vi spillerne sprute Antibac i hendene under innmarsj.

Eikrem åpnet ballet

Det var Molde som var favoritter i forkant av kampen, og det var blåtrøyene som startet best. Eikrem var aktiv i starten, og etter hvert skulle han få betalt for det.

Etter litt klabb og babb i Aalesunds felt får Eikrem ballen. Han skjærer litt innover før han setter ballen i venstre hjørne. Dermed ble han Eliteseriens første målscorer i 2020.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ikke lenge etter scoringen ble nykommer Ola Brynhildsen felt av en Aalesund-spiller. Molde-spillerne ropte på straffe, men ble ikke hørt av dommeren.

Det fikk Eurosports Bernt Hulsker til å reagere.

- Okei, okei, okei. Det er straffespark, det er ingen tvil om det. Det er greit at han går rett ned, men han er på foten hans. Det er superklønete. Molde snytt for straffespark, mener Bernt Hulsker.

Drømmescoring

Like etter fikk Aalesund straffespark etter at Leke James handset i eget felt. Niklas Castro sto klar fra elleve meter, men han blåste ballen over mål.

Men bommen skulle revansjeres kort tid etter. For Aalesunds nykommer Simen Bolkan Nordli banket til fra meget langt hold etter at Andreas Linde sto langt ute. Ballen gikk i en perfekt bue over keeper og i mål. Det kan vise seg å bli årets scoring fra Aalesunds side.

FÅR DRØMMETREFF: Allerede etter Eliteseriens 1. runde kan diskusjonen om årets mål starte. På stillingen 0-1 til Molde, fikk Simen Bolkan Nordli drømmetreff. Video: EuroSport Vis mer

Hjemmelaget fortsatte å presse på, men det var Molde som skulle smile bredest da lagene gikk inn til pause.

På overtid i første omgang redder først Fredrik Carlsen mesterlig på streken, men returen settes av Etzaz Hussain. Dermed gikk Molde til pause med 2-1 over sin rival.

James utvist

Omgangen startet med skade på Aalesund-kaptein Fredrik Carlsen. Etter få minutter satte han seg ned på midtstreken og signaliserte at han måtte bytte. Lei start for AaFK i Eliteserien på flere måter.

Det skulle gå fra vondt til verre. Leke James hadde hatt noen gode sjanser tidligere i kampen, og til slutt skulle han få betalt. Spissen satte ballen inn fra bakerste stolpe etter et flott innlegg fra Kristoffer Haugen.

Men 20 minutter før slutt skulle Molde også få seg en skikkelig kalddusj. For James pådro seg sitt andre gule kort for kvelden, og ble årets første spiller til å bli utvist i Eliteserien. Det betyr at James mister storkampen mot Rosenborg til helgen.

Men kampen gikk likevel Moldes vei. Fem minutter før slutt ble også Eirik Hestad med på leken, og satte inn 4-1 for blåtrøyene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!