Drømmestart for Norge

Liv Grete Skjelbreid (25) og Frode Andresen (25) ga hele Norge en drømme-start på skiskytings-VM. To norske gull på første VM-dag var mer enn noen turte håpe på.

Av BØRJE KLÆBOE EIDISSEN

- Jeg drømte om gull, men turte ikke håpe på det. VM-gull på hjemmebane er det største man kan oppleve som skiskytter, sier Frode Andresen.

Etter målpassering fikk han sin første seiersklem fra kjæresten Gunn Margit Andreassen som ble nummer ti på kvinnenes sprint.

- Jeg visste jeg kunne gjøre det bra hvis alt stemte, men jeg har overhodet ikke tenkt på gull. Dette var bare fantastisk, sier Liv Grete Skjelbreid.

Hennes første seiersklem kom fra kjæresten Raphael Poiree som ble nummer seks på mennenes sprint.

Rundt 15.000 Kollen-tilskuere og flere hundre tusen nordmenn foran TV-skjermen fikk høre den norske nasjonalsangen ikke bare en, men to ganger da medaljene ble delt ut.

Landslagstrener Audun Grønvold ble like sjokkert som alle andre over norsk seier på både kvinne- og herresiden.

- Jeg hadde håpet på en medalje i dag, men hadde ikke fantasi til å tenke på to gull. Dette er over all forventning, sier han til Dagbladet.

De norske utøverne og lederne skal feire dobbelt-seieren med middag i kveld, men noen gedigen fest blir det ikke.

- Vi skal suge på karamellen noen timer, men det er nye løp i morgen. Da skal vi kjempe om flere medaljer, sier landslagstrener Audun Grønvold.

Se også:

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no