Drømmestart for RBK

Rosenborg fikk full poengpott og 3-0-seier i åpningskampen mot Boavista i kveld. - Vi vant vel fortjent, smiler trener Nils Arne Eggen før han roser sin nye spissjuvel: John Carew.

20-åringen fra Lørenskog kom ikke på scoringslista i dag, men imponerte stort i Portugal.

- John Carew var seieren verd i dag. Han binder opp to stoppere og gjør det veldig bra i dag, skryter trener Eggen ved kampslutt.

Hovedpersonen sjøl er også fornøyd med egen innsats.

- Dette var utrolig gøy, og andre omgangen var knallbra. Vi jobbet hardt - for hverandre, og vi vant en lagseier, sier Carew nøkternt til TV3.

Fortjent

RBK viste styrke ved å knuse debutanten Boavista 3-0. Jan Derek Sørensen, Ørjan Berg og Roar Strand scoret målene.

Nils Arne Eggen var selvsagt godt fornøyd.

- Vi vant fortjent fordi vi var dyktige foran mål og veldig effektive. Vi visste at de var fotrappe, men vi ventet på overgangene og kunne fått flere mål på slutten, sa Eggen til TV3.

Bare tre ganger tidligere har RBK kommet hjem med full poengpott fra bortebane. MTK Budapest, Milan og IFK Gøteborg ble slått borte, men klubbens øvrige 12 seire har kommet hjemme på Lerkendal. Rosenborg-treneren mente Boavista var litt naive som gikk fremover med alt de hadde.

- De må nok regne med å bli straffet også senere om de fortsetter slik. Men også vi har mye å rette på foran neste kamp. Vi er for upresise for tida, forklarte treneren.

Rosenborg ledet 2-0 allerede ved pause etter scoringer av Sørensen og Berg. Roar Strand klinket ballen i krysset fra 12 meter kvarteret før slutt, etter kveldens vakreste gjennomspill fra banens bestemann - Bent Skammelsrud.

Sørensen knallet en corner i nettaket, mens Berg doblet ledelsen med en heading.

Rosenborg glapp bakover ved et par anledninger, men et ineffektivt hjemmelag klarte aldri å score. Grunnlaget for seieren ble lagt takket være bunnsolid sikringsspill i et nærmest perfekt soneforsvar.

Tøffere

RBK har dermed fått en drømmestart på årets turnering. Med tre poeng i lomma bør alt ligge til rette for ny fest på hjemmebane mot Feyenoord neste uke. Selv om motstanden garantert blir tøffere, virker det som om Rosenborg er på vinnersporet igjen.

(Dagbladet :på nettet /NTB)