Drømmestart for Thorp i Sør-Afrika

Ligger på 2.-plass etter kanonrunde.

I TOPPEN: Marius Thorp storspilte på førsterunden og ligger helt i toppen i Sør-Afrika. Foto: Golfnews.no
I TOPPEN: Marius Thorp storspilte på førsterunden og ligger helt i toppen i Sør-Afrika. Foto: Golfnews.noVis mer

Etter flere sesonger med motgang spilte Marius Thorp seg til fast plass på Europatouren sist sesong.

Allerede i dag startet 2011-sesongen til Europatouren i Sør-Afrika, og Marius Thorp viste at han virkelig har noe på gang.

22-åringen ligger på 2.-plass slaget bak ledende Anthony Michael etter en runde på fem slag under par.

- Spillet var veldig bra. Jeg var tålmodig og solid, og det ga resultat til slutt, sier Thorp til Dagbladet.

Fire strake birdier
Thorp fikk en bunnsolid start på runden, og var to under par etter seks hull. Etter fem par på rad kom det en bogey på hull 12, noe som førte til at han falt et stykke ned på resultatlista.

Se også: Thorps offisielle nettside på Golfnews.no

Da slo Bærumsgutten til med en avslutning det oste klasse av.

Birdier på hull 15, 16, 17 og 18 gjorde at scoren på førsterunden ble 67 slag. Thorp er en av fire spillere som deler 2.-plassen.

Fredag har nordmannen tidlig starttid, og det betyr tradisjonelt noe enklere forhold siden vinden pleier å være roligere og greenene er bedre om morgenen.

Tålmodig
Thorp har uansett lagt et strålende grunnlag for en topplassering i hans første turnering som fast spiller på Europatouren.

- Jeg skal ut å gjøre akkurat det samme i morgen, spille smart og tålmodig golf. Så får vi summere opp til slutt, sier han.

Thorp har begrensede spillerettigheter denne sesongen, men Europatouren har flere re-rankinger og gode resultater tidlig gjør at han kan få langt flere sjanser.

Det spilles to turneringer i Sør-Afrika før nyttår, og to etter. Thorp er ikke helt sikker på å få spille neste uke i Durban, men fortsetter han i samme sporet blir ikke det noe problem.

ANDRE PLASS: 22-åringen ligger på 2.-plass slaget bak ledende Anthony Michael etter en runde på fem slag under par. Foto: Golfnews.no
ANDRE PLASS: 22-åringen ligger på 2.-plass slaget bak ledende Anthony Michael etter en runde på fem slag under par. Foto: Golfnews.no Vis mer