Drømmestart for Tutta i Solheim Cup

- Det her var sinnssykt kult.

 I LEDELSEN:  Europa fikk en drømmstart på årets utgave av Solheim Cup. Foto: RIck Wilking / REUTERS / NTB Scanpix
I LEDELSEN: Europa fikk en drømmstart på årets utgave av Solheim Cup. Foto: RIck Wilking / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Golfstjernen Suzann Pettersen bidro med sterk putting da Europa tok ledelsen 5-3 over USA i fredagens kamper i Solheim Cup.

32-åringen var i tospann med spanske Beatriz Recari om de første poengene i den prestisjefylte turneringen. Sammen slo de Texas-duoen Brittany Lang og Angela Stanford.

Det var i foursome-kampene Europa sikret seg forspranget USA ikke klarte å utligne fredag. Både Pettersen/Recari, Anna Nordqvist/Caroline Hedwall og Azahara Munoz/Karine Icher vant sine kamper. Tap ble det for Catriona Matthew/Jodi Ewart-Shadoff mot Morgan Pressel/Jessica Korda.

— En lang dag, men det er akkurat disse dagene man trener for, sa Tutta i en pressemelding fra Norges Golfforbund.

Imponerte Det har den siste tiden blitt sådd tvil rundt Pettersens putting, men hun slo fredag sterkt tilbake i foursome-duellen med mye godt spill. På annet hull lyktes Tutta med å sette en lang putt til birdie.

Europa er tittelforsvarer i Solheim Cup, men har aldri klart å vinne turneringen på amerikansk jord. Fredagens fourball-kamper endte til sammen 2-2, og dermed forsvarte europeerne sin ledelse.

Tutta var i par med den spanske 23-åringen Carlota Ciganda. De slo Stacy Lewis og Lexi Thompson med ett hull.

Ros — Denne konkurransen tar fram det beste i oss. Jeg er så stolt over ungdommene. Carlota var en superstjerne, og jeg er så glad for at hun fikk sitt første Solheim-poeng, sa Tutta i en pressemelding fra arrangøren.

Det vanket også ros motsatt vei fra Solheim Cup-debutanten Ciganda. Spanjolen var i trøbbel på 15. hull, men holdt seg på fem slag til tross for at hun slo ballen i vannet.

— Suzann spilte fantastisk. Jeg spilte ikke så veldig bra, men fikk birdien på hull 13 og par på det 15, sa Ciganda.

Lørdag fortsetter Solheim Cup med nye kamper i både foursome og fourball. Det hele rundes av med singlekamper søndag. (NTB)