FEILFRI: Tora Berger har som mål å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen, og i verdenscupåpningen i Östersund i ettermiddag fikk hun en best tenkelig start. Foto: EPA/ANDERS WIKLUND
FEILFRI: Tora Berger har som mål å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen, og i verdenscupåpningen i Östersund i ettermiddag fikk hun en best tenkelig start. Foto: EPA/ANDERS WIKLUNDVis mer

Drømmestart på sesongen for Tora Berger

Vant etter 20 av 20 treff.

Tora Berger skjøt feilfritt og vant torsdagens verdenscuprenn i skiskyting over 15 kilometer. Dermed fikk hun en perfekt åpning på sesongen.

Berger pepret ned blinkene. Forrige sesong klarte hun ikke fullt hus en eneste gang på denne distansen.

- Jeg har hatt noen konkurranser der jeg har bommet med sisteskuddet. Det hadde jeg ikke lyst til å gjøre igjen. Derfor var jeg veldig bestemt i skytinga, tok meg god tid og fullførte hvert skudd. Det fungerte, sier hun til NRK.

I tilsvarende konkurranse for et år siden endte Berger på 29.-plassen etter tre bom på første skyting.

Darja Domratsjeva (Hviterussland) gikk nok et knallgodt langrenn, men to tilleggsminutter ødela hennes seierssjanser torsdag.

I mål var hun et drøyt minutt bak Tora Berger.

- Domratsjeva gikk fryktelig fort, og jeg hadde ikke hatt en sjanse hvis hun skjøt fullt i dag. Men jeg klarte å holde farta hennes på sisterunden, sier Berger.

Bare finske Kaisa Mäkäräinen var raskere enn den norske jenta da.

Berger har som mål å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Det har ingen norsk kvinne klart siden Liv Grete Poirée i 2004.

- Jeg har veldig lyst til å greie det. Jeg har aldri gått på gult nummer før, så det skal bli veldig artig. Jeg skal gjøre mitt beste for å holde på det nummeret til sesongen er ferdig.

(Dagbladet/NTB)