Sommer-OL Viktor Hovland

Drømmestart spolert av svak avslutning

Viktor Hovland (23) fikk en god start på herrenes golfturnering i OL, men avsluttet svakt på de siste hullene. Hovland endte tre under par på turneringens første dag i Tokyo.

Sportsnyhetene: Viktor Hovland fikk en tung avslutning på en ellers god dag i OL-debuten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Viktor Hovland er på forhånd spådd som en av de aller største favorittene til å ta OL-gullet i Tokyo.

Hovland endte tre under par på turneringens første dag, og kan si seg fornøyd tross en noe rufsete avslutning.

Som den sjette beste rangerte i den fire dager lange turneringen fikk 23-åringen en god start på den første runden. Etter et normalt Hovland-utslag midt i fairway, slo han et fantastisk innspill.

Putten banket han midt i og birdiekontoen var åpnet allerede på det første hullet.

Birdiefest

Med par på de påfølgende tre hullene, kom det en ny birdie på det femte hullet.

- Gutten maler på. Han er så i rute nå!, utbrøt Discoverys kommentator Henrik Bjørnstad da Hovland senket birdieputten på hull 6.

Oslo-gutten har virkelig tatt store steg på puttingen etter at han tidlig i sin profesjonelle karriere la igjen mange slag på greenen.

På hull ni satte han seg opp til en drøy tre meters-putt for birdie. Og som på det første, banket han i putten og gikk til -4 før han skulle ut på de siste ni.

SEIER: Viktor Hovland vant sin andre PGA-seier sent søndag kveld. Se PGA-touren på Eurosport og Eurosport-player. Video: GOLFTV. Vis mer

Hovland, som har to PGA Tour-seiere på merittlista, i tillegg til en Europatour-triumf, spilte bunnsolid golf, og på det 11. hullet skulle han igjen vise at putteren var glovarm. Etter å ha senket en ny birdieputt, gikk han til -5 for runden og opp på en delt 5.- plass.

Etter par på både hull 12 og 13, skulle dagens første bogey komme for Hovland.

God start på turneringen

På par fem-hullet slo han innspillet like over green, før han tre-puttet og måtte føre en sekser på kortet.

Hull 15 ble startet på etter at det ble gitt klarsignal rundt de dårlige værforholdene. Hovland endte på par på nevnte hull.

Så skulle han fortsette storspillet. På hull 16 la nordmannen seg på greenen og hadde sjansen til å sette birdie. Det maktet han og Hovland var tilbake på fem under par og delt femteplass.

På det neste siste hullet presterer ikke nordmannen like bra. Slår et utslag som ender omtrent 100 meter fra hullet og følger opp med et slag som ender litt utenfor green. Bommer deretter på putten og ender på bogey.

Hovland ender tre under par til slutt etter en bogey på det siste hullet.

- Så fryktelig skuffet ut Viktor, sjeldent man ser han så medtatt ut, sa Discoverys Henrik Bjørnstad etter Hovlands siste slag.

Pangåpning

Den «ukjente» nordmannen Kristian Krogh Johannessen var det få som hadde spådd som en mulig medaljekandidat på forhånd. Men på starten av den første runden skulle han virkelig vise hva han var god for.

Drammenseren åpnet like så godt med tre birdies på de første åtte hullene, men på det niende gikk det galt.

Krogh havnet i problemer og røyk på en dobbeltbogey og falt med det flere plasser.

ÅPNET BRA: Kristian Krogh Johannessen åpnet særdeles godt på åpningsrunden. Foto: Heiko Junge / NTB
ÅPNET BRA: Kristian Krogh Johannessen åpnet særdeles godt på åpningsrunden. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Både Hovland og Krogh fikk innledningsvis lite TV-tid av de japanske produsentene, men da sistnevnte først dukket opp i TV-ruta, så var det dessverre, sett med norske øyne, dårlige nyheter.

Nordmannen misset en par-putt på det 12. hullet og røyk på en ny bogey. Etter par på det neste hullet, kunne han endelig få runden tilbake under par da han satt en birdieputt på det 14.

Det skulle vise seg å bli kortvarig glede, for på det påfølgende hullet måtte han nok en gang notere en bogey på scorekortet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer