Molde:

– Drømmestart

Molde kom under og fikk en tøff åpning på Europa League-eventyret i Irland, men snudde kampen på mesterlig vis i 2. omgang.

MATCHVINNER: Ohi sørget for 2-1-seieren med sitt straffemål. Foto: REUTERS/Lorraine O'Sullivan/NTB
MATCHVINNER: Ohi sørget for 2-1-seieren med sitt straffemål. Foto: REUTERS/Lorraine O'Sullivan/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Dundalk – Molde 1–2

Dermed topper moldenserne gruppa sammen med Arsenal etter første runde.

Det engelske storlaget lå lenge under mot Rapid Wien, men snudde selv sin kamp etter pause i Østerrike.

Det er gode nyheter for Molde. Arsenal er klare favoritter til å vinne gruppa, mens Molde og Rapid er ventet å kjempe om 2.-plassen som også gir avansement. Nå har Erling Moes gutter et forsprang før nettopp Molde og Rapid Wien møtes på Aker Stadion neste torsdag.

– Selv om Dundalk er det svakeste laget i gruppa, er det en drømmestart å starte med borteseier. Da får de en spennende høst med både medaljejakt (les: i Eliteserien) og en god mulighet til å kunne gå videre, oppsummerte Jesper Mathisen på TV 2.

– Det smakte godt med tre viktige poeng. Vi kom under og var ikke veldig bra i første omgang, men i andre omgang kjørte vi over dem, oppsummerte matchvinner Ohi til TV 2.

Kalddusj

Dundalk tok ledelsen 35 minutter ut i 1. omgang. Molde-forsvaret hang ikke med på irenes høyreside. John Mountney fikk slå fritt inn, mens inne i feltet fikk Sean Murray stå helt alene, og headet inn 1–0.

– Han får løpe seg altfor enkelt fri, ingen Molde-spillere er i nærheten, sukket TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Det var bunnpunktet på en svak omgang fra Molde, som ikke var nærmere enn et langskudd fra Marcus Holmgren Pedersen, som suste en halvmeter utenfor.

TREKANTDRAMA: Tobias Heintz deler ellevill historie. Video/reporter: Kristian Ridder-Nielsen / Henrik Simensen. Vis mer

Snuoperasjon

Etter pause tok Molde mer over. Etter et drøyt kvarter ga det resultater. Holmgren Pedersen løftet ballen inn i feltet, Etzaz Hussain kom løsende og fyrte løs på volley, via en motstander og i mål.

Da var Molde i siget. Erling Knudtzon kom inn på venstrekant, og utfordret umiddelbart. Det førte til at han ble felt inne 16-meteren, og Molde fikk straffe.

Den ekspederte Ohi trygt i mål.

– Molde har vært klart best i 2. omgang, de har klart å dominere, roste Mathisen underveis.

På overtid kom derimot et press fra Dundalk, men Molde holdt helt inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer