Drømmetreff senket United

- Vi er strålende fornøyd med alt, sier Burnley-sjefen.

STRAFFEMISS: Manchester United misbrukte det de fikk av muligheter. Som dette straffesparket fra Michael Carrick som ble glimrende reddet av Burnley-keeper Brian Jensen.Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
STRAFFEMISS: Manchester United misbrukte det de fikk av muligheter. Som dette straffesparket fra Michael Carrick som ble glimrende reddet av Burnley-keeper Brian Jensen.Foto: Nigel Roddis, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Burnley - Manchester United 1-0.

Manchester United gikk på årets første nederlag - og det mot nyopprykkede og nederlagsdømte Burnley. De hadde ikke vunnet en kamp i øverste divisjon på over 33 år før i kveld.

Robbie Blake fikk drømmetreff på volley da han ga Burnley en høyst overraskende ledelse mot de regjerende ligamestrene etter 19 minutter.

Så var da også Burnley-manager Owen Coyle over seg av begeistring da han oppsummerte kampen i ettertid.

- Vi skorte et praktfullt mål, og i det hele tatt er vi absolutt strålende fornøyd med alt mulig, sier han ifølge Sportinglife.com.

- Jeg mener vi bidro stort til kampen i form av offensiv fotball. Jeg synes vi var med på en fantastisk kamp i kveld.

Roser United
For selv om United neppe er like imponert over kampen, vil Coyle gjerne benytte anledningen til å rose motstanderen gutta hans nedkjempet.

- Jeg synes Rooney og Giggs var fremragende i kveld - virkelig begavede spillere og du ville betalt for å se slike spillere. Men våre spillere tok opp kampen og forsøkte å matche dem, sier Coyle.

Burnley hadde United under press da de tok ledelsen like før halvspilt første omgang.

Etter noen hektiske øyeblikk med flere muligheter for hjemmelaget, banket Blake ballen knallhardt i nærmeste kryss. Ben Foster i United-målet rakk ikke å reagere før ballen var forbi ham.

Carrick misset straffe
United sleit med å skape sjanser, men fikk en gratismulighet da målscorer Blake klippet ned Patrice Evra i straffefeltet.

Michael Carrick satte straffesparket i «keeperhøyde», og Burnley-keeper Brian Jensen gjettet riktig side og reddet enkelt.

United tok mer og mer kontroll over kampen utover andre omgang, og var nær utlikning ved flere anledninger. Men Jensen, som forståelig nok ble kåret til banens beste av juryen på stadion, holdt buret reint.

Christian Kalvenes var ubenyttet reserve for Burnley.