Champions League-trekning

Drømmetrekning for Liverpool - gigantene Bayern og Real Madrid møtes

Fire lag fra fire nasjoner gjenstår i verdens største klubbturnering.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Mohamed Salah (t.h.). Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
MØTER GAMLEKLUBBEN: Mohamed Salah (t.h.). Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Disse lagene møtes i semifinalen i Champions League:

Bayern München - Real Madrid

Liverpool - Roma

Laget som står oppført først spiller hjemmekamp først. Vinneren av den første kampen vil stå oppført som hjemmekamp i finalen.

Semifinalene spilles 24.-april (Liverpool - Roma) og 25.- april (Bayern München - Real Madrid) og 1.- og 2.- mai. Finalen spilles 26. mai i ukrainske Kiev.

Det betyr blant annet at Liverpools stjerneangriper Mohamed Salah møter gamleklubben Roma, som han kom fra i sommer. Det er også en reprise fra finalen i 1983/84 som Liverpool vant.

Imponert over Roma

Det at Roma kom opp av bollen i stedet for Real Madrid og Bayern München, gjør nok de fleste Liverpool-supportere glade. Manager Jürgen Klopp sa følgende om trekningen på en pressekonferanse:

- Fordi jeg visste at jeg måtte si noe etter trekningen, forsøkte jeg å tenke over hva jeg føler, men det var ikke slik at jeg tenkte: «Takk Gud for at det ikke ble Bayern», eller: «Takk Gud for at det ikke ble Real Madrid, jippi det ble Roma» eller omvendt.

Tyskeren sier at det viktigste er at Liverpool er i semifinalen og vil samtidig advare mot å ta lett på oppgaven.

- Men hvis noen tenker at det er den enkleste trekningen, så kan jeg ikke hjelpe den personen; de så tydeligvis ikke begge kampene mot Barcelona, sier Klopp videre.

Han mener den første kampen som endte 4-1 til Barcelona handlet om Messi-magi, mens Roma var fantastiske i 3-0-seieren.

- Den andre kampen var fantastisk, det var fantastisk det de gjorde. De burde sannsynligvis vunnet 5-0. Jeg ble skikkelig imponert, sier Klopp.

Det er et av de største møtene i europeisk fotball. Det er den regjerende mesteren mot et topplag med kvalitetsspillere, sier Bayern München trener Jupp Heynckes ifølge BBC.

- Vidåpne

Viasat-kommentator Roar Stokke gleder seg over trekningen.

- De to semifinalekampene er vidåpne. Roma har et fantastisk toppnivå. Det samme har Liverpool. En uhyre interessant kamp. Jeg klarer ikke skille dem over to kamper. Roma er like gode borte som hjemme. Når de slår Barcelona, slik de gjorde, kan de gå til finale. Liverpool er kanskje Europas beste angrepslag på sine gode dager. Det blir uhyre spennende. Og jeg syns den er veldig kjærkommen. Det er de to outsiderne som skal møtes, de som færrest har tro på i 2017 møtes til en veldig spennende kamp, sier Stokke.

- Den andre kampen er kjempeinteressant og like åpen som den første kampen, sier Stokke, som mener det er 50/50 om hvem som går videre fra de to kampene.

- Bayern har gått litt under radaren denne sesongen. Champions League har vært en turnerSing der vi alle selvsagt har båret fram noen forhåndsfavoritter, og har møtt oss selv i døra. Bayern er en dark horse som de færreste har trukket fram til å være en favoritt til å komme til Kiev. Men de har et toppnivå som er skyhøyt, sier Stokke, som mener det er viktig for alle lagene å holde seg skadefrie i den hektiske sesonginnspurten.

Stokke mener det er bra for Champions League at det fortsatt er to outsidere som er med i turneringen - i Liverpool og Roma.

- Fra dypet av mitt fotballhjerte syns jeg det er flott, fordi du har en blanding av gjengangere med de store profilene som Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski og to svært spennende nykommere. Roma er i sin første semifinale i Champions League og Liverpool, med sin tradisjon, er tilbake, sier han.

Stokke er samtidig full av lovord om trenerjobben som har blitt gjort i Liverpool og Roma - som bokser over sin egen vektklasse i Europa denne sesongen.

- Det gir meg et håp og fotballen et håp for dyktigheten til trenere. Det er trenerbragder, som Jürgen Klopp, som er fantastisk god til å gjøre talenter og gode spillere enda bedre. Det han har gjort med Liverpool nå. Eusebio Di Francesco og det han gjør med Roma, som er den største trenerbragden i europeisk fotball. Det han får ut av det laget, måten de spiller fotball på, med det budsjettet. Bruker peanøtter i forhold til hva de andre klubbene bruker. Når han får Dzeko til å være så god og mose Barcelona på egen hånd. Det gleder meg å se. Den ene er velkjent og den andre et uskrevet blad, sier Stokke, som gleder seg over at de klubbene som bruker mest penger ikke er å finne i semifinalene.

MENER DET ER 50/50: Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
MENER DET ER 50/50: Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

Statistikk

Kun fire lag gjenstår i Champions League-sirkuset etter noen dramatiske kvartfinaler.

Liverpool er det eneste laget i turneringen som er ubeseiret etter ti spilte kamper (seks seire og fire uavgjort). De røde har også scoret flest mål av samtlige denne sesongen med sine 33 scoringer.

Når det gjelder flest scoringer av en enkeltspiller er Real Madrids Cristiano Ronaldo i en egen klasse. Portugiseren har scoret i samtlige kamper siden fjorårets finale, og står med 15 nettkjenninger.

Roma skal spille semifinale i Champions League for aller første gang. De øvrige har vunnet Champions League minst fem ganger - Real Madrid har flest med sine 12.

Det som er litt spesielt i årets turnering, er at tre av de fire lagene ikke er i nærheten av å kjempe om gullet i hjemlig liga.

Liverpool er 17 poeng bak Manchester City, som de slo ut i kvartfinalen. Real Madrid er 15 poeng bak Barcelona, mens Roma er 21 poeng bak ligaleder Juventus. Unntaket er altså Bayern München, som leder Bundesliga med hele 20 poeng.

Veien til semifinalen:

Roma:

Gruppespillet: Vant gruppa foran Chelsea, Atlético Madrid og Qarabag med 3-2-1 og 9-6 i målforskjell.

Åttedelsfinalen: Videre på bortemål mot Sjakhtar Donetsk etter 2-2 sammenlagt.

Kvartfinalen: Videre på bortemål mot Barcelona etter 4-4 sammenlagt.

Bayern München:

Gruppespillet: Ble nummer to bak PSG på målforskjell med 5-0-1 og 13-6 i målforskjell. Celtic og Anderlecht bak der igjen.

Åttedelsfinalen: Slo ut Besiktas med 8-1 sammenlagt.

Kvartfinalen: Slo ut Sevilla med 2-1 sammenlagt.

Real Madrid:

Gruppespillet: Ble nummer to bak Tottenham med 4-1-1 og 17-7 i målforskjell. Borussia Dortmund og APOEL bak der igjen.

Åttedelsfinalen: Slo ut PSG med 5-2 sammenlagt.

Kvartfinalen: Slo ut Juventus med 4-3 sammenlagt.

Liverpool:

Gruppespillet: Vant gruppa foran Sevilla, Spartak Moskva og Maribor med 3-3-0 og 23-6 i målforskjell.

Åttedelsfinalen: Slo ut Porto med 5-0 sammenlagt.

Kvartfinalen: Slo ut Manchester City med 5-1 sammenlagt.

Fakta om lagene:

Bayern München:

UEFAs klubbranking: 2.-plass.

Statistikk i CL denne sesongen: 8-1-1 og 23-8 i målforskjell.

Toppscorer: Robert Lewandowski (5)

Sist i semifinalen: 2015/16 (tapte på bortemål etter 2-2 mot Atlético Madrid).

Har vunnet Champions League fem ganger, sist i 2013.

Liverpool:

UEFAs klubbranking: 25.-plass.

Statistikk i CL denne sesongen: 6-4-0 og 33-7 i målforskjell.

Toppscorer: Roberto Firmino og Mohamed Salah (8)

Sist i semifinalen: 2007/08 (tapte 3-4 sammenlagt mot Chelsea).

Har vunnet Champions League fem ganger, sist i 2005.

Real Madrid:

UEFAs klubbranking: 1.-plass.

Statistikk i CL denne sesongen: 7-1-2 og 26-12 i målforskjell .

Toppscorer: Cristiano Ronaldo (15)

Sist i semifinalen: 2016/17 (Vant 4-2 sammenlagt mot Atlético Madrid).

Har vunnet Champions League 12 ganger, sist i 2017.

Roma:

UEFAs klubbranking: 21.-plass

Statistikk i CL denne sesongen: 8-1-1 og 23-8 i målforskjell

Toppscorer: Edin Dzeko (6)

Sist i semifinalen: 1983/84 (3-2 sammenlagt mot Dundee United).

Har aldri vunnet Europacupen/Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer