Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmetrekning for Sandefjord

Sandefjord-trener Øystein Havang fikk sin drømmemotstander da kvalifiseringen til mesterligaen ble trukket tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjords håndballmenn var i motsetning til i fjor seedet foran tirsdagens trekning, men kunne likevel vært uheldige og trukket et av de på papiret sterkere lagene.

Det skjedde ikke. En av Havangs favorittmotstandere havnet i samme bolle som Sandefjord – nemlig HC Berchem fra Luxemburg.

– Det var en av drømmemotstanderne. Det må man kunne si, forteller en fornøyd hovedtrener til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kan overraske

– Vi vet ikke mye om dette laget. Men generelt er norsk håndball bedre enn luxemburgsk. Men de ligger i nærheten av Frankrike og Tyskland, så det er mulig at de kan overraske med noen gode spillere. Uansett tar vi ikke lett på dette, og forbereder oss maksimalt, legger Havang til.

I fjor røk Sandefjord ut mot Brest Meskov fra Hviterussland i kvalifiseringen. Derfor er det et revansjesugent Sandefjord som vil til den kommende mesterligaen.

– Vi hadde ingen god opptakt til fjorårets kvalifisering. I år er vi bedre forberedt, både fysisk og mentalt. Vi har også lite skader. Jeg føler at vi er i veldig godt rute, slår han fast.

Kan nå langt

Om det går som Sandefjord håper, ser ikke Havang bort fra at de norske mesterne kan ta skrittet lengre enn bare gruppespill.

– Først fokuserer vi selvsagt på denne kampen. Men kommer vi til gruppespillet har vi et håp om å ta oss videre. Men gruppetrekningen vil avgjøre mye. Vi kan havne i gruppe med veldig sterke lag, og da blir det vanskelig.

Det første oppgjøret mellom Sandefjord og HC Berchem spilles første helga i september, mens returoppgjøret går helgen etter.

– Etter de signalene som jeg har fått spiller vi borte først. Så vi var heldige der og, sier Øystein Havang.

(ANB)