Drømmetrekning

VM-vinner Norge møter regjerende OL-mester Danmark allerede i gruppespillet. Det ble resultatet av trekningen av gruppene i håndball for kvinner i OL i Sydney. Begge favorittene er faktisk godt fornøyd med denne trekningen.

- Dette ser veldig artig ut.

- Det er først fra kvartfinalen vi får kniven på strupen. Da starter cupspillet, sier landslagstrener Marit Breivik til Dagbladet.

Hun er sikker på at Danmark blir ganske mye bedre enn det laget presterte i VM i desember i fjor.

- Rutinerte spillere som Anette Hoffmann, Tina Bøtzau og trolig også Janne Kolling vil være tilbake i OL.

- Men også vi skal bli bedre enn vi var i VM, spesielt i angrepsspillet. Målet er at vi scorer fem- seks mål mer enn vi gjorde i VM i de viktige kampene, skisserer Marit Breivik.

Legger lista høyt

- Da kan ikke målsettingen din være annet enn OL-gull?

- Det ville vært defensivt å si noe annet enn at vi spiller for gull. Vi har gode erfaringer med å legge lista høyt, bekrefter Marit Breivik.

På et møte i Bergen i dag skal Marit og assistenttrener Arne Högdahl snakke med håndballjentene nettopp om denne OL-målsettingen.

Allerede i går svarte landslagskapteinen Susann Goksør Bjerkrheim og visekaptein Kjersti Grini et klart ja til det høye målet.

- Naturligvis satser vi på å vinne OL, sier begge til Dagbladet.

De var ikke så veldig opptatt av selve gruppe-trekningen.

- Det blir tøft uansett og derfor er det et stort pluss å ha med seg en del rutine, mener Susann som har vært med på det norskle laget allerede i OL i Seoul i 1988.

Glad Camilla

Den danske landslagskapteinen Camilla Andersen var riktig fornøyd med OL-trekningen.

- Jeg er meget glad for at vi og Norge er i samme gruppe. Da kan vi ikke møte hverandre allerede i kvartfinalen, mente Camilla.

Før hun hastet til Kastrup i København og flyet til Bergen i går kveld, etter at klubben hennes FIF ble rundspilt av GOG i den danske toppserien.

  • Søndag møtes Norge og Danmark i en turnering i tyske Neubrandenburg.