Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmetrioen som ble ødelagt

Verdens beste strektrio er oppløst.

STAVANGER (Dagbladet.no): Det norske landslaget har aldri hatt en bredere og sterkere tropp. En av plassene som har vært aller best besatt, er streken.

Der har Gunnar Pettersen kunnet velge blant tre toppspillere: Johnny Jensen (35), Frank Løke (27) og Bjarte Myhrol (25).

Jensen har lenge vært omtalt som verdens beste forsvarsspiller. Løke har de siste dagene blitt karakterisert som verdens beste strekspiller framover. Og når du da har Myrhol i tillegg, da har du verdens beste strektrio.

Men nå er drømmetrioen oppløst.

Frank Løke røk et leddbånd i kneet i går, og mister resten av mesterskapet.

- En optimal trio

De siste dagene har Dagbladet.no snakket med alle linjegutta, og de har vært helt samstemt i at trioen de utgjorde, var helt perfekt for Norge.

- Vi har en optimal trio på streken nå, hvor vi også har ganske klare arbeidsfordelinger, selv om Gunnar også kan endre mye på dette, mente Johnny Jensen.

SÅ VAR DE TO: Men Norge har fortsatt sterke kort på streken: Johnny Jensen og Bjarte Myrhol. Foto: Scanpix
SÅ VAR DE TO: Men Norge har fortsatt sterke kort på streken: Johnny Jensen og Bjarte Myrhol. Foto: Scanpix Vis mer

Jensen sto for rutinen i trioen, og er en tøff og real motspiller du ikke vil møte. Han var suspendert i går, men er tilbake mot Kroatia i kveld.

Løke var angrepsesset i trioen. Mannen med magnethender får tak i omtrent alle ballen som spilles inn til streken, og han misser svært sjelden. Som regel blir det enten mål eller straffekast.

Myrhol er ferskest, men har tatt store steg i Bundesliga. Opprinnelig var han veldig god i forsvar, men ikke så god framover. Nå er han blitt mye giftigere i angrep, og han er den beste av de tre i kontringsfasen.

- Det er bare supert at det er kamp om plassene, slik er det i hele laget vårt nå, sier Jensen.

Ikke bekymret

Frank Løke deler Jensens syn, og han mener de tre østlendingene har utfylt hverandre perfekt.

- Hvis en av oss ikke har dagen, så vet vi at da kan en av de andre komme inn og gjøre jobben for Norge. Til sammen fyller vi tre alle de rollene som trengs på streken, sa Løke før han ble skadd.

Men slik vil det altså ikke være i resten av mesterskapet. Nå må Jensen og Myrhol dele på oppgavene - og det er Bjarte som får ansvaret framover.

De spillerne Dagbladet.no snakket med i går kveld sier at de ikke er bekymret. De var veldig lei seg på Løkes vegne, men mener at Jensen og Myrhol vil løse oppgavene.

Slipper ett bytte

Og det går faktisk an å se noe positivt i dette også, siden Løke bare spiller forsvar.

Ved å bruke Myrhol, slipper Pettersen dermed ett bytte mellom forsvar/angrep, noe som i de fleste tilfeller er en fordel i forhold til flyten og tempoet framover.

- For meg er det viktigste at den som til en hvert tid spiller på plassen er bra, ikke hvem som spiller. Det er helt klart en styrke for oss at vi har vært tre som har kjempet om plassen, sa Myhrol for noen dager siden.

Trioen - på til sammen 300 kilo - var en tungtveiende årsak til at det var lov å håpe på norsk EM-suksess.

Nå gjenstår det bare å se hvordan de norske gutta klarer seg uten magnethendene til Frank Løke.

PS! Norge har fortsatt alle muligheter til å komme seg til semifinalene. Det holder å slå et kroatisk lag som har variert veldig mye i EM klokka 20.15 i kveld.

BLIR SAVNET: Men kneskadde Frank Løke - trolig verdens beste strekspiller offensivt - vil bli savnet i det norske angrepsspillet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media