Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmeuka!

Ole Einar Bjørndalen (30) kostet på seg et seierssmil av de sjeldne vel vitende om at han har hatt ei arbeidsuke av de sjeldne!

Han gikk alene i tet fra start til mål og utklasset konkurrentene i gårsdagens jaktstart. På andreplass - 37,9 sekunder bak Bjørndalen - fulgte Lars Berger og sørget for en fantastisk dobbeltseier til Norge i Ruhpolding.

For Ole Einar har det vært noen fantastiske dager. Han har vunnet alt han har stilt opp i i den tyske byen:  

Torsdag leverte Norge sin beste stafett noensinne. På ankeretappen leverte Bjørndalen et langrenn som er det beste han har gjort. Lørdag tangerte han Bjørn Dæhlies 46 verdenscupseirer. Etter seieren i går er Bjørndalen nordmannen med flest verdenscupseirer, uavhengig av idrett.

20 sekunder

For seirene i sprint og jaktstart tjente han 150 000 kroner. Med stafettgullet i tillegg og utløsende bonus i sine sponsoravtaler tjente Bjørndalen rundt 200 000 kroner på de suksessrike dagene i Ruhpolding.

Men aller mest gledet Ole Einar Bjørndalen seg over to ting i går:

 Den første liggende serien ble unnagjort på 20 sekunder. Det er det raskeste han har gjort med fem treff i konkurranse. Den forrige rekorden på 22 sekunder ble satt under stafetten torsdag, så skytetida er presset bra ned den siste uka! Gårsdagens løp er det første han har lyktes i på jaktstart denne sesongen. På de tre foregående jaktstartene har Bjørndalen bommet hele 20 ganger på 60 skudd og endt på 6. plass (Beitostølen, 7 bom), 3. plass (Holmenkollen, 7 bom) og 4. plass (Oberhof, 6 bom).

-  Beste renn

-  Etter å ha gått tre dårligere jaktstarter tidligere denne sesongen la jeg et ekstra press på meg selv. Jeg ville lykkes, og hadde mye bedre «trøkk» i dag enn på sprinten. Totalt var dette kanskje mitt beste renn i Ruhpolding, sier Ole Einar Bjørndalen - som i går traff på 18 av 20 skudd.

Allerede i går ettermiddag satte han og samboer Nathalie Santer seg i bilen for å feire gulluka med middag hjemme hos svigerforeldrene på hotell Santer i Toblach. Fra onsdag er det nye verdenscupløp i Anterselva.

På spørsmål om han har toppformen inne nå, smiler Ole Einar Bjørndalen lurt:

-  Vi får vente og se ...

TO SKYTEREKORDER: Ole Einar Bjørndalen er raskest i sporet, men også med geværet har han turboen inne. Under verdenscupløpene i Ruhpolding denne uka har han satt to nye skyterekorder. Den siste i går, da han gjennomførte den første liggende serien på 20 sekunder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media