Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk bortseier for Sarpsborg

Drømmeuke for Sarpsborg

Nytt tap for Henning Bergs menn, som kjemper i bunnstriden.

MÅL: Joonas Tamm jubler for en tidlig 1-0-scoring. Foto: NTB scanpix / Ruud, Vidar
MÅL: Joonas Tamm jubler for en tidlig 1-0-scoring. Foto: NTB scanpix / Ruud, Vidar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stabæk - Sarpsborg 1-3 (1-3)

Sarpsborg avsluttet vårsesongen kruttsterkt med en imponerende 4-1-seier over Ranheim, og fulgte opp med en like god start på vårsesongen.

Søndag kveld ble Stabæk beseiret borte i Bærum etter scoringer av Joonas Tamm, Patrick Mortensen og Kristoffer Larsen.

– Vi er fornøyd. Vi skulle vært bedre med ball selv i andre omgang, men vi merker at vi har hode og bein som blir slitne etter sist kamp også, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.

Selv om Eliteserien har hatt pause i rundt én måned, har det ikke bare vært ferie og avslapping for sarpingene. De har spilt kvalifisering til Europa League, hvor de har tatt seg videre på bekostning av sveitsiske St. Gallen. Førstkommende torsdag møter de HNK Rijeka.

- Elendig av meg

Sarpsborg fikk en pangåpning på kampen, og allerede etter ett minutt og 20 sekunder sto det 0-1 på Nadderud.

Kristoffer Larsen svinget et frispark inn i feltet og til værs steg Tamm. Han nikket ballen tilbake der den kom fra, og kunne juble for en tidlig scoring.

Kun sju minutter seinere doblet gjestene fra Østfold ledelsen.

Stabæk-stopper Andreas Hanche-Olsen var uheldig da han skulle heade et innlegg over eget mål. Ballen gikk i stedet i tverrliggeren, spratt ut i feltet igjen, og Patrick Mortensen takket og bukket for den gratis sjansen. Keeper var utspilt, og dansken hadde en enkel jobb med å heade inn 2-0. Mortensen er toppscorer i Sarpsborg denne sesongen med seks nettkjenninger.

- Jeg må gjøre det bedre på de to første målene, og tar ansvar for de. Elendig av meg, var Hanche-Olsens dom over egen innsats overfor Eurosport i pausen.

Volleymål

Midtveis i omgangen tente Hugo Vetlesen et håp om en snuoperasjon. John Hou Sæter hadde i utgangspunktet en enkel jobb med å eskortere Ohi Omoijuanfos innlegg i mål fra kloss hold, men Aleksandr Vasyutin klarte på mirakuløst vis å parere skuddet.

Ballen spratt imidlertid ut i feltet igjen, og Vetlesen kunne putte ballen i kassa, og notere sitt første eliteseriemål i karrieren. Gleden ble derimot kortvarig.

For bare ett minutt seinere la Kristoffer Larsen på til 3-1. Jon-Helge Tveita fant Larsen på bakerste stolpe, som banket den inn på hel volley.

Kjemper i bunnen

I pausen valgte Henning Berg å bytte to spillere, inkludert kaptein Hanche-Olsen. Stabæk maktet å legge mer press på gjestene gjennom de siste 45 minuttene, men hjemmelaget maktet ikke å redusere.

Sjansene var der, men en blanding av godt keeperspill, uflaks og unøyaktige avslutninger hindret flere mål.

Berg og hans menn kjemper i bunnen av Eliteserien, og går en fryktelig spennende høst i vente. De får en tøff utfordring i Trondheim mot Rosenborg kommende helg. Sarpsborg tar imot Lillestrøm på hjemmebane.