- Drømte aldri om at jeg skulle like det så godt

Nannskog oppslukt av sin nye trenerjobb.

TRENERFERSKING: Daniel Nannskog sier han ikke har savnet spillerkarrieren ett sekund, fordi han trives så godt i sin nye trenerrolle.  FOTO: SVEINUNG U. YSTAD / Dagbladet
TRENERFERSKING: Daniel Nannskog sier han ikke har savnet spillerkarrieren ett sekund, fordi han trives så godt i sin nye trenerrolle. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD / DagbladetVis mer

VALLHALL (Dagbladet): Stabæk hadde én god og én dårlig nyhet å fortelle da de inviterte til pressekonferanse mot slutten av november:

Den dårlige var at målgarantist og mediayndling Daniel Nannskog ga seg som spiller. Den gode var at han fortsatte i klubben, som ansvarlig for rekruttlaget og angrepstrener for talentene nedover i rekkene.

Etter bare to uker i sin nye jobb har Nannskog allerede forelsket seg i sin nye jobb.

- Jeg er jævla optimist etter denne starten. Jeg jobber mye sammen med Morten Tveit (G19-trener) og Jan Peder Jalland (G19-assistent), og det er heldig for meg. Jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle like det så godt, sier 36-åringen til Dagbladet.

- Hva er det beste med jobben?

- Å se hvordan de utvikler seg, at guttene tar til seg det vi sier og gjør det. Jeg kjenner at jeg har veldig mye å bidra med.

Ønsket av Veigar
Nannskogs engasjement på banen var det aldri noe spørsmål om. På det området sliter han heller ikke nå.

- Det er nok entuasiasmen som kjennetegner meg mest som trener, i hvert fall foreløpig. Jeg har mange ideer i det offensive spillet. Defensivt har jeg masse å lære, medgir han.

A-lagstrener Jan Jönsson har forsvunnet til Trondheim og blitt erstattet av Jörgen Lennartsson. Nannskog stiller seg klar til tjeneste dersom den nye sjefen ønsker å bruke ham opp mot spissene på førstelaget.

FORTSATT ENGASJERT: Nannskog har tatt med seg engasjementet over i trenerjobben. Bortsett fra raseriutbruddene - så langt...  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
FORTSATT ENGASJERT: Nannskog har tatt med seg engasjementet over i trenerjobben. Bortsett fra raseriutbruddene - så langt... Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Jeg vet at Veigar (Pall Gunnarsson) hadde satt pris på det, vi har diskutert det litt. Jeg er veldig gira på å jobbe så mye som mulig, men det er Jörgen som får avgjøre, sier Nannskog.

Må øve på å være pedagog
I første omgang er det uansett rekruttlag og talenttrening som gjelder, og G19-trener Morten Tveit beskriver to første to ukene med Nannskog som positive.

- Daniel har veldig mye erfaringsbasert kunnskap, og har masse bilder og tanker på hvordan det skal se ut. Så må han øve på formidling og hvordan være pedagog. Det tar det tid å bli god på. Daniel er en veldig god diskusjonspartner. Han tilfører mye på erfaringsbiten, mens vi er mer utdannet i skolert i «skolefotballen», sier Tveit.

Han mener Nannskogs fotballforståelse lover godt for den videre trenerkarrieren.

- Han skjønner spillet veldig godt, og fungerer godt i et team. Han er også svært tydelig på hva han krever av spillerne. Nå handler det om å bygge erfaring i en ny rolle. Han må kunne organisere defensivt, tenke balanse, i tillegg til bevegelser offensivt. Det tar tid å komme inn i måten å tenke fotball på, sier han.

PS! Nannskog liker dårlig at eks-trener Jönsson og Rosenborg snuser på Alanzinho. Brassen har imidlertid to år igjen og kontrakten, og blir trolig for dyr for trønderne.

- Det gjør vondt å høre (at de ønsker seg ham). Alan hører hjemme i Stabæk. Vi har gjort ham til den han er. Jeg vil ikke se ham i RBK, sier Nannskog.

IKKE GÅ TIL RBK!: Nannskog får vondt av å høre nyheten om Rosenborgs interesse for Alanzinho. 
Foto Ned Alley / SCANPIX
IKKE GÅ TIL RBK!: Nannskog får vondt av å høre nyheten om Rosenborgs interesse for Alanzinho. Foto Ned Alley / SCANPIX Vis mer