- Drømte bare om én kamp for Brasil

I kveld ble Kaká årets spiller.

(Dagbladet.no): Kaká ble ikke overraskende kåret til årets spiller i verden på kveldens FIFA-galla i Zürich.

Den unge brasilianeren har hatt en fantastisk sesong, og ledet blant annet AC Milan til seier i årets Champions League.
- Dette er en veldig spesiell kveld for meg, sa Kaká i takketalen sin, for en gangs skyld på engelsk.

Hareides favoritt nådde ikke opp

Norges landslagssjef Åge Hareide stemte på Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo, men det var altså ikke nok for portugiseren, som fikk tredjeplass i avstemningen bak Leo Messi.


Kaká har imponert flest av verdens landslagstrenere og kapteiner, og kunne takke for prisen Fabio Cannavaro vant i fjor 25-åringen fikk over dobbelt så mange stemmer som nestemann.

- Da jeg var liten drømte jeg bare om å spille for Sao Paolo og kanskje få én landskamp for Brasil. Gud og bibelen sier man kan oppnå mer enn man kan drømme om , og det skjedde med meg, sier brasilianeren.

Kaká har allerede stukket av med Gullballen som årets spiller i Europa, samt World Soccer magazine-prisen, for sin 2007-sesong.

Pelé hedret igjen

TALENTFULL TRIO: Kaká slo både Barcelonas Leo Messi og Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo i kampen om å bli årets spiller. Foto: EPA/SCANPIX
TALENTFULL TRIO: Kaká slo både Barcelonas Leo Messi og Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo i kampen om å bli årets spiller. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Tidligere på kvelden ble Pelé hedret nok en gang for sin innsats for fotballen, med æresprisen Presidential Award 2007.


- Jeg skal ikke fortelle om alle mine gode minner, for da blir vi stående her i tre år, sa Pelé, før han takket faren i talen sin.

- «Hvis du trener mye og er en god gutt, kommer ingen til å stoppe deg», sa min far til meg da jeg var tretten år gammel, og han fikk rett, sa Pelé.

Marta ble kåret til årets kvinnelige spiller for andre gang på rad, til tross for det sure finaletapet i årets VM. Hun slo lagvenninne Cristiane, og tyske Birgit Prinz.

Barcelona ble tildelt Fair Play-prisen.

- Drømte bare om én kamp for Brasil
HEDRET: Pelé takket den omstridte FIFA-sjefen Sepp Blatter for prisen. - Jeg skal aldri skuffe deg, sa Pelé.
KVINNENES BESTE: Brasilianske Marta ble årets kvinnelige spiller.
DERFOR: Kaká scoret også i finalen i klubbverdensmesterskapet i helgen, og det er på grunn av øyeblikk som dette han er kåret til årets spiller.