LEVERTE PROTEST:
Protesten som ble lagt inn etter at Henrik Ingebrigtsen ble hindret av britiske Charlie Grice i forsøksheatet på 1500 meter, ble ikke tatt til følge.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEVERTE PROTEST: Protesten som ble lagt inn etter at Henrik Ingebrigtsen ble hindret av britiske Charlie Grice i forsøksheatet på 1500 meter, ble ikke tatt til følge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Drømte om medalje, røk ut før det startet: - Jeg er sikker på at dette kommer til å gnage i huet hans i flere uker

NRKs Jann Post skuffet over Henrik Ingebrigtsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Protesten som ble lagt inn etter at Henrik Ingebrigtsen ble hindret av britiske Charlie Grice i forsøksheatet på 1500 meter, ble ikke tatt til følge.

Hendelsen gjorde at Ingebrigtsen var sjanseløs i kampen om en semifinaleplass.

- Omtrent 300 meter før mål dro plutselig briten Charlie Grice ut. Han fikk panikk og presset seg foran meg med det resultatet at jeg fikk hælen hans i kneet. Det gjorde at jeg stoppet helt opp og kom ut av rytmen. I løpet av fem meter falt jeg fra femte-, sjetteplass til å ligge nesten sist i feltet. Da var det umulig å komme seg opp igjen, forklarte Ingebrigtsen.

NRK-ekspert Vebjørn Rodal hadde først ikke ord etter løpet, før han uttalte:

- Det der var ikke Henrik på sitt beste, dessverre.

NRK ville vite hva Henrik Ingebrigtsen tenkte om at han snakket om medalje for to dager siden, men i stedet røk ut allerede i forsøksheatet.

- Det er flaut. Det er rett og slett flaut, sier Henrik Ingebrigtsen til kanalen.

- Skuffende NRK-kommentator Jann Post er på plass i Beijing. Han har dette å si om løpet:

- Det var skuffende at han endte opp som han gjorde. Han ble involvert i for mye krøll underveis. Har levert protest på den ene hendelsen som gjorde at han tapte mange meter. Han hadde en hendelse til i siste sving. Han var samtidig i et heat som gikk sakte fra start, hvor tidene ble svake. Det ble som det måtte bli. Jeg hadde håpet at han skulle framstå på en annen måte, sier Jann Post til Dagbladet.

Protesten ble avslått, og Henrik Ingebrigtsen er dermed ute av VM. Jann Post syns ikke manøveren til briten var så stygg.

- Jeg har sett den i reprise et par ganger etterpå. Det er langt fra den verste manøveren jeg har sett i et løp. Juryen hadde fått mye å gjøre om de skulle tatt ut briten der. Henrik er vant til å løpe tøft selv, nå ble han offer for en annen manøver. Han må stille seg spørsmålet om han skulle ligget i den posisjonen i den fasen av løpet. De beste løperne lå lenger foran. Jeg er sikker på at dette kommer til å gnage i huet hans i flere uker, sier Post.

- Hvor mye tror du manøveren hadde å si for løpet?

- Det er vanskelig å si hvordan det hadde gått uten den. Han taper mye på det. Jeg syns ikke det så ut som han var på sitt aller skarpeste i dag. Det må han svare på selv, være ærlig på hvordan han følte seg. Henrik i toppform ville nok tatt seg videre til tross for den hendelsen, mener Post.

Mange nedturer Det betyr samtidig at Norges medaljehåp i mesterskapet allerede må pakke bagen og reise hjem.

- Det er klart at han var Norges største håp i VM. Jeg er klar over at han selv tror han kunne tatt medalje, men det skulle enormt mye til for at han skulle ta medalje her. Det var få som trodde på det, sier Jann Post, som likevel mener at en finaleplass var langt innen rekkevidde på forhånd.

- Hvordan vil du oppsummere VM så langt med norske øyne?

- Isabell Pedersen en opptur, ellers har det vært mange nedturer. Noen må nok sette seg ned og se på forberedelsene til utøverne opp mot mesterskapet. De har ikke truffet, sier Post.

SKUFFET: NRKs friidrettskommentator Jann Post.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
SKUFFET: NRKs friidrettskommentator Jann Post. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer