Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dronninga knuste svensken og sikret gull

- Astrid ville gjerne at vi skulle gå for broren hennes i dag, og det gjorde vi, sier en gråtkvalt Bjørgen.

 IKKE BARE GLEDE:  Både Marit Bjørgen og Heidi Weng brøt sammen under blomstersermonien. Den norske leiren er i sorg etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet sin bror i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE BARE GLEDE: Både Marit Bjørgen og Heidi Weng brøt sammen under blomstersermonien. Den norske leiren er i sorg etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet sin bror i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Bjørgen tok sitt fjerde OL-gull da hun vant damenes skiathlon i Sotsji. Heidi Weng tok bronsen.

Dermed har Norge allerede sikret seg gull, sølv og bronse så langt i OL, siden Ståle Sandbech tidligere i dag tok andreplassen i slopestylefinalen.

Etter målgang samlet de norske jentene seg, og lot tårene renne.

Gråtkvalt gullvinner Bjørgen, Weng, Johaug og Strømer Steira gikk med sørgebånd under dagens løp - i respekt for at Astrid Uhrenholdt Jacobsen i går mistet sin bror.

Etter løpet ble det fort klart at det norske laget går gjennom en tøff periode.

- Det var en utrolig sterk dag i går, men Astrid ville gjerne at vi skulle gå for broren hennes i dag, og det gjorde vi, sier en gråtkvalt Marit Bjørgen til TV2.

- Tankene går til Astrid og familien. Når vi står så nært som vi gjør, så vet vi hvor vondt det er, sier Bjørgen om sorgen over lagvenninnas bror.

Bronse til Weng Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Aino-Kaisa Saarinen og Charlotte Kalla holdt sammen lenge i de olympiske løypene i Sotsji.

 DRONNINGA:  Marit Bjørgen knuste Charlotte Kalla på oppløpet og sikret norsk gull. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRONNINGA: Marit Bjørgen knuste Charlotte Kalla på oppløpet og sikret norsk gull. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Men i den siste bakken angrep svenske Kalla, og fikk bare med seg Marit Bjørgen inn mot mål.

I spurten viste Rognes-jenta hvem som er dronning i langrennssporet - og snøt svenskene for gullet.

Heidi Weng sikret at Norge også tok med seg bronsen, mens Therese Johaug tok fjerdeplassen. Polske Justyna Kowalczyk havnet et minutt bak Bjørgen i mål.

- Det var utrolig gøy. Jeg var så stiv i nest siste bakke, og jeg måtte bare bite tennene sammen. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, egentlig, sa bronsevinner Weng til TV 2.

Hyllet broren Therese Johaug skulle gjerne likt å vært på pallen hun også, men sier til TV2 at hun er glad for den gode norske innsatsen. Også hun lot tårene trille for lagvenninna etter 15-kilometeren.

- Vi har en tung dag alle i den norske leiren, og bestemte at vi skulle gå med sørgebånd for å hylle han, sier hun om Jacobsen avdøde bror.

Mens lagvenninne gikk, takket Uhrenholdt Jacobsen for støtten på Twitter.

 BRONSEJENTA:  Heidi Weng sørget for at Norge fikk med seg både gull og bronse på dagens 15 kilomter skiathlon. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BRONSEJENTA: Heidi Weng sørget for at Norge fikk med seg både gull og bronse på dagens 15 kilomter skiathlon. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Mine fantastiske jenter... Dere er min styrke, i tykt og tynt. Takk for sørgebånd. Evig takknemlig, om det blir medaljer eller ei, takker 27-åringen.

Kristin Størmer Steira måtte slippe allerede i den klassiske delen, og var 43 sekunder bak ledende Bjørgen, Johaug, Weng, Saaringen og Kalla ved skibyttet. Hun endte til slutt på en 23. plass.

Hele Norges coronakart