Dronningduellen

Fotballdronningene Solveig Gulbrandsen og Hege Riise topper Dagbladets spillerbørs. I ettermiddag står de ansikt til ansikt når Kolbotn møter Team Strømmen.

Kolbotn er ubeseiret etter sju serierunder, og troner øverst på tabellen. Men bare tre poeng bak ligger Team Strømmen. I dag møtes topplagene til et av sesongens høydepunkt i Toppserien.

Lagene anføres av to av de beste kvinnelige fotballspillerne Norge noen gang har sett:

Solveig Gulbrandsen (24) og Hege Riise (35). Og duoen ligger øverst på Dagbladets børstopp, én serierunde før kvinnefotballen tar ferie.

-  Dette blir vår viktigste kamp. Alle lagene kommer til å ta poeng fra hverandre, kanskje bortsett fra Kolbotn. Det er viktig ikke å la dem stikke av, sier Hege Riise.

-  Vi sleit mot Strømmen i fjor - tapte begge seriekampene. Men nå er det på tide at den yngre garde slår den eldre, smiler Solveig Gulbrandsen.

Roser hverandre

Begge er fulle av lovord når vi ber dem beskrive hverandre. 


Solveig om Hege:

 DRONNING:  Hege Riise er nummer to på Dagbladets spillerbørs i år. I dag skal hun og Team Strømmen forsøke å hamle opp med Kolbotn. Foto: Daniel Sannum Lauten
DRONNING: Hege Riise er nummer to på Dagbladets spillerbørs i år. I dag skal hun og Team Strømmen forsøke å hamle opp med Kolbotn. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Hun er en glimrende ballspiller, med et utrolig overblikk - og en svært følsom pasningsfot. Får hun tid med ballen, kan hun gjøre det meste. Men hun liker ikke tøft spill, og vi må tett oppi for å nekte henne tid og rom. 


Hege om Solveig:

-  Solveig er Norges beste midtbanespiller. Akkurat som hun er viktig for landslaget, vil hun også være sentral for Kolbotn. Vi må prøve å ta henne ut etter beste evne. Det er viktig at vi ligger tett oppi henne, for hun er vanskelig å stoppe hvis hun får rom til å drive ballen framover.

-  Bedre nivå enn før

Solveig Gulbrandsen mener nivået på norsk kvinnefotball neppe har vært høyere enn det er nå.

-  Ja, jeg tror det er riktig. Serien er veldig bra i år, fastslår hun, og tror stabiliteten har ført Kolbotn til tabelltopp.

-  Vi har spilt bra hele veien, og de gangene vi har møtt motgang, har vi likevel dratt det i land. Dessuten spiller vi mye mer som et lag nå enn tidligere, sier hun.

Hege Riise - som er spillende assistenttrener for laget fra Romerike - peker også på stabiliteten når vi ber henne forklare sitt lags suksess.

-  Målet vårt var å unngå å gå i den fella at vi taper for de lagene vi skal slå. I år er vi stabile på et høyere nivå enn før, og dermed er vi med i toppen. Det håper vi å fortsette med.

DRONNING: Solveig Gulbrandsen topper Dagbladets spillerbørs foran dagens toppoppgjør mot tabelltoer Team Strømmen og Hege Riise.