Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dropp gjerne bjellene!

Gutta ber om enda mer bråk. Erevik og Myrhol om EM.

• Dagbladet.no følger Norge - Polen direkte klokka 20.15.

I går ankom vi Stavanger etter en liten uke i Drammen. Det innledende gruppespillet ble avsluttet på søndag med en femmålsseier over Montenegro. Dermed klarte vi det vi alle hadde drømt om, men egentlig ikke våget å håpe på. Nemlig å ta med oss full pott, fire poeng, inn i mellomspillet.

Nå har vi et historisk godt utgangspunkt før kampene her i Stavanger. Tar vi to poeng til har vi nådd målsettingen vi satte i forkant av EM. Da blir vi ikke dårligere enn nummer seks og gjør vårt beste mesterskap gjennom tidene.

Men det blir overhodet ikke lett. Polen, Slovenia og Kroatia er motstandere i mellomspillet.

Første motstander er Polen i kveld. Sølvvinneren fra VM i Tyskland i fjor stiller med stort sett samme mannskap som tapte fjorårets finale mot Tyskland. Mest ansvar hviler det på lagets bakspillere. Marcin Lijewski, Gregorz Tkaczyk og Karol Bielecki er verdens mest- og bestskytende backer.

Med disse i form er trener Bogdan Wentas mannskap særdeles vanskelige å slå.

Etter å ha tapt en jevn kamp mot Kroatia i det innledende gruppespillet står polakkene med to poeng før mellomspillet starter. Det betyr at dersom Bogdan Wenta ønsker å spille om en semifinaleplass også i år, bør ikke Polen rote bort mange flere poeng.

Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at veien ligger åpen for oss, om vi makter å tukte polakkene i kveld.

image: Dropp gjerne bjellene!

Vi trente i går ettermiddag i Stavanger Idrettshall. Med nye, større tribuner og en publikumskapasitet på 7000 håper vi inderlig på stappfull hall. Publikum i Drammen var flinke, men 3000 flere personer i en intim Stavanger Idrettshall lager forhåpentligvis enda mer liv.

Dropp gjerne bjellene til fordel for noe som lager enda mer støy! Og vær for all del ikke redd for å la motstanderne våre få høre, føle og oppleve at de spiller et EM på bortebane.

Med hjelp fra dere skal vi gjøre vårt ytterste for at Stavanger-publikummet får oppleve et historisk resultat i norsk herrehåndball.

Vi gleder oss!

BER OM BRÅK: Bjarte Myrhol (t.v.) og Ole Erevik (nummer tre fra venstre) ber publikum i Stavanger om å la motstanderne kjenne at de spiller EM på bortebane. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
BER OM BRÅK: Bjarte Myrhol (t.v.) og Ole Erevik (nummer tre fra venstre) ber publikum i Stavanger om å la motstanderne kjenne at de spiller EM på bortebane. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer
MÅ STOPPE SKUDDENE: Myrhol og Erevik har respekt for Polens skuddsterke backer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media