Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dropp klubb- jobben, Marit

En episode under kontraktforhandlingene med Birgitte Sættem (20) utløser nå protester fra ledelsen i Larvik HK mot at landslagstrenerne Marit Breivik og Arne Högdahl blir ansatt i norske eliteserieklubber. Marit Breivik avviser at hun har gjort noe aktivt for å få norske toppspillere til Nordstrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjefen Marit Breivik har de to siste sesongene vært med i trenerteamet i Nordstrand. Assisterende landslagstrener Arne Högdahl er tilbudt trenerjobben i Tertnes. Styret i Norges Håndballforbund avgjør kommnede helg om Breivik og Högdahl får anledning til å utøve klubbjobber.

Følgende episode belyser Larvik-ledelsens prinsipielle protester:

For ca. en måned siden var Larvik HK i ferd med å avslutte forhandlingene om en treårskontrakt med sitt unge talent Birgitte Sættem. 20-åringen debuterte i fjor på Norges A-landslag.

Nordstrand inn på banen

- Den dagen vi skulle ha den avsluttende forhandlingsrunden, hadde Birgitte også en telefonsamtale med Marit Breivik.

- Birgitte nevnte da at hun snart er klar til å skrive en ny kontrakt med Larvik, forteller sportslig leder i Larvik HK, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Og fortsetter med episoden som er diskusjonstema i klubben:

- Marit Breivik spurte Birgitte: Har ikke du ett år igjen av den gjeldende kontrakten med Larvik? Nei, den går ut i mai, svarte Birgitte. Så la de på.

- Tjue minutter seinere fikk Birgitte telefon fra en av Nordstrand-ledere som sa at de vil ta formell kontakt med Larvik fordi de ønsker Birgitte på laget, forteller Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Det hører med til historien at Birgitte Sættem dagen etter skrev under på kontrakten med Larvik.

Vil ikke spekulere

- Vi beskylder ikke Marit Breivik for noe som helst i denne saken, og gidder ikke engang å spekulere på om det bare var tilfeldighetens spill.

- Problemet er at slike situasjoner kan gi anledning til mistanken.

- Derfor er vi av prinsipielle grunner imot at landslagstrenere også blir ansatt i eliteserieklubbene, forklarer sportslig leder i Larvik HK.

Landslagstrener Marit Breivik bekrefter historien, men føyer til:

- Jeg har overhodet ingen befatning med koblingen av Sættem til Nordstrand.

- For meg koker hele saken ned til at jeg snakket med Birgitte samme dagen som Nordstrand gjorde. Så vidt jeg vet har Nordstrand vært interessert i henne i lengre tid.

- Men hvis slike historier overskygger det positive jeg mener norsk håndball blir tilføyd ved at landslagstrenere også kan praktisere daglig i en klubb, så må vi ta det opp.