Dropp seieren i verdenscupen

Liv Grete Skjelbreid Poirée (29) ligger an til å vinne verdenscupen for første gang, men landslagslege Lars Kolsrud mener hun bør droppe å kjempe om sammenlagtseieren.

RUHPOLDING (Dagbladet): Kolsrud frykter at et tett konkurranseprogram vil slite tungt på Liv Grete, og at en overbelastning vil kunne føre til at den populære skiskytterjenta gir seg med toppidretten for tidlig.

- Liv Grete leder verdenscupen, og jeg forstår at hun kanskje kan ha lyst til å gå alt når ting fungerer så bra som nå. Men samtidig er det viktig at hun får et fornuftig løp denne sesongen. Derfor er mitt råd at hun ikke reiser til USA og dropper kampen om å vinne verdenscupen denne sesongen, sier Lars Kolsrud til Dagbladet.

Om Liv Grete velger å stå over de fem rennene i Lake Placid og Fort Kent etter VM i Oberhof 6.- 15. februar, vil hun garantert også miste ledelsen i verdenscupen - som hun økte til 14 poeng etter gårsdagens overlegne sprintseier i skiskyttermekkaet Ruhpolding.

Sykdomsutsatt

Kolsrud begrunner blant annet sitt standpunkt med at Liv Grete tåler dårlig å flytte på seg mellom tidssoner. Det kom ikke minst til syne under Salt Lake-OL i nettopp USA.

Mageproblemene hun fikk under OL, viste at hun lider av kronisk tarmbetennelse. Stress og flytting mellom tidssoner kan bidra til at det blusser opp igjen.

- Selv om ting går bra må man ikke tro at treet vokser inn i himmelen. Smellen kan komme når som helst, og jeg vil heller at Liv Grete holder på i flere sesonger enn at hun skal slite seg ut for å vinne verdenscuptrofeet. Derfor setter jeg på bremsen, og ønsker meg litt slow motion i antall konkurranser.

Lover ingen ting

Overfor Dagbladet i går ville ikke Liv Grete forsikre om at hun følger legens råd.

- Den avgjørelsen venter jeg med til etter VM. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle kjempe om verdenscuptrofeet i år. Det hadde vært kjekt å vinne den, om jeg fortsatt har en sjanse til det etter VM, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

Og det er ingen grunn til noe annet.

I går var hun i en klasse for seg, og slo russiske Svetlana Ishmouratove på andreplass med hele 35,7 sekunder,

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg skjøt fullt hus. Det trengte jeg nå. I sporet kunne jeg kanskje gått fortere, men det var veldig bra. Kanskje blant de tre beste løpene jeg har gjort, sier Liv Grete.

Også utenfor skisporet sprudler hun av selvtillit og overskudd. I går innledet hun pressekonferansen med å snakke norsk, for så selv å stå for oversettelsen til engelsk. Og varierte med å snakke fransk til en interessert fransk journalist innimellom.

På samme nivå

Fysisk er hun helt tilbake på det samme nivået som før hun ble gravid. Mentalt synes hun fortsatt det er litt tungt til tider.

- Jeg får litt problemer med å konsentrere meg når jeg blir sliten. Det holdt på å koste meg en strafferunde på stående, men jeg er glad jeg klarte å ta meg inn igjen, sier Liv Grete.

Planen er at hun skal gå de siste fem konkurransene før VM. Så blir hun i Anterselva etter verdenscupløpene der i slutten av måneden, for å finpusse formen til VM.

VM-favoritt

- Det koster krefter med reising og pakking. Da er det bedre å bli liggende i ro og lade opp i gode omgivelser.

Liv Grete har nå vunnet tre av elleve løp i comebacksesongen, og hun vet at hun nå blir sett på som VM-favoritt. Uten at det plager henne.

- Det er bare deilig. Jeg føler meg veldig bra og gleder meg til VM. Målet foran denne sesongen var å komme tilbake til verdenstoppen, så sesongen er reddet uansett hvordan det går i VM, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée selvsikkert.

LEDER VERDENSCUPEN: Liv Grete Skjelbreid Poirée skjøt feilfritt og vant overlegent gårsdagens verdenscupsprint i skiskyting for kvinner i tyske Ruhpolding. Nå mener landslags-legen at hun bør ta det med ro.