Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir sesongen for Kristoff i nytt lag

Dropper både VM og Giro d’Italia

Satser for fullt mot vårklassikerne og Tour de France.

NYTT LAG: Alexander Kristoff signerte for Team UAE Emirates på tampen av forrige sesong. Nå er opplegget for 2018 klart. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NYTT LAG: Alexander Kristoff signerte for Team UAE Emirates på tampen av forrige sesong. Nå er opplegget for 2018 klart. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter seks suksessfylte år i det russiske laget Katusha, signerte Alexander Kristoff for Team UAE Emirates, tidligere Lampre-Merida, på tampen av forrige sesong. Med seg har han også fått nordmannen Sven Erik Bystrøm, mens Vegard Stake Laengen allerede befinner seg i Team UAE.

Laget har hatt profflisens siden 1990, og har tidligere holdt til i Italia. For et knapt år siden ble det annonsert at laget skulle bytte navn, og flytte base til Emiratene.

Kristoff ble offisielt en del av Team UAE Emirates 1. januar i år.

Debuterer i Dubai
Ifølge procycling.no tråkkes sesongen i gang i Dubai, 6. februar. Deretter settes kursen mot Oman, og tilbake til Emiratene for Abu-Dhabi Tour i slutten av måneden. Paris-Nice venter i starten av mars, før klassikersesongen virkelig settes i gang med Milano-Sanremo lørdag 17. mars. Brosteinsritt som Gent-Wewelgem og Dwars door Vlaanderen følger, før to av sesongens store mål venter 1. og 8. april.

Kristoff håper å trone øverst på pallen i både Fladern rundt, som han vant i 2015, og i Paris-Roubaix. Det betyr at han også i år dropper prestisjetunge Scheldeprijs. Deretter venter tre rolige uker, før formen skal spisses på ny, inn mot Tour de France.

Vurderte Giroen

Det verserte lenge rykter om at Kristoff også skulle stille i Giro d’Italia i mai, og rytteren selv uttalte at han gjerne kunne tenke seg å kjøre treukersrittet. Nå har ledelsen snudd, og Kristoff blir ikke å se i Italia på forsommeren.
- Det blir ingen Giro på meg. Det har vel heller aldri vært i planene, sa Kristoff til procycling.no, like før jul.

- Med Fabio Aru i sammendraget blir det vanskelig, uttalte han videre.

​I stedet reiser nordmannen til USAs vestkyst og Tour of California for å lade opp i mai. Norske Tour de Fjords kan også få besøk av Kristoff og de ander nordmennene, ettersom UAE har lovet å stille lag i rittet.

Som en siste finpuss på formen før Tour de France, tar Kristoff turen til Tour de Suisse mellom 9. og 17. juni. Sykkel-NM i Sandefjord følger helga etter, før kursen settes mot Tour de France-start på øya Nourmotier-en-Ille 7. juli.

Om Kristoff skulle fullføre Tour de France, får han ikke mange dagene hvile før han skal i aksjon igjen. Landeveisrittet i EM kjøres allerede søndag 12. august. Nordmannen vant Europamesterskapet i 2017, og er nok interessert i å forsvare tittelen og trøya om formen og kroppen tillater det.

Dropper VM

En rolig periode følger etter EM, før rittene Bretagne Classic, Brussels Classic, GP Fourmies og GP de Quebec venter. Syklisten avslutter sesongen tidligere enn vanlig i 2018, og Kristoffs siste ritt blir GP de Montreal i Canada. Det betyr at Kristoff dropper årets sykkel-VM i Innsbruck, hvor løypeprofilen vurderes som for tøff.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!